Dementie en euthanasie

Alzheimer Café Best, Oirschot, Son en Breugel van november gaat online

Deze maand vindt een gesprek plaats met Henk van Tilborg uit Best. Zijn vrouw, Marijke, had de ziekte van Alzheimer en zij had een euthanasie wens. Ook spreken we SCEN-arts Kees van Gelder. Hij vertelt over de rol van de huisarts en van de SCEN-arts, over hoe één en ander in zijn werk gaat en wat je dient vast te leggen.
Vanwege de coronamaatregelen is een fysieke bijeenkomst niet mogelijk. Daarom wordt een opname gemaakt en de link hiervoor wordt op of rond 30 november beschikbaar gesteld via de mail. Geïnteresseerden kunnen de link opvragen via alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl.

Ook in coronatijd is het Alzheimer Café er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Het aantal coronabesmettingen loopt op en het is onduidelijk hoe het zich gaat ontwikkelen de komende maanden. De organisatie van het Alzheimer Café laat weten dat zij altijd een alternatief bieden. Wanneer een fysieke bijeenkomst niet mogelijk is, bieden zij een online bijeenkomst aan.

Eerdere opnames van het online Alzheimer Café zijn terug te kijken via het YouTube kanaal van de afdeling (Alzheimer Regio Zuidoost-Brabant).

Daarnaast is er het online platform Dementie.nl. Hier zijn tips en informatie te vinden over leven met dementie. Ook staan er verhalen lezen, kunnen eigen ervaringen gedeeld worden of vragen gesteld aan deskundigen en lotgenoten.

Wilt  u graag iemand telefonisch spreken? Bel dan gratis de DementieLijn op tel. 0800-5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door