Dementievriendelijk Valkenswaard start Ontmoeting op Dinsdag

Vanaf 21 september elke dinsdag tussen 10 en 12 uur

Ontmoeting op Dinsdag is een initiatief van de werkgroep Dementievriendelijk Valkenswaard. Naast de mooie ontmoetingsplekken die er al zijn in Valkenswaard wilden we al heel lang graag een plek creëren waar ook mensen met (beginnende) dementie zich thuis kunnen voelen.

Die plek is de Ontmoetingskerk geworden, op de Julianastraat 12, in het centrum van Valkenswaard. Gastvrijheid, Laagdrempelig en Samen, zijn woorden die daarbij voor ons belangrijk zijn.

Elke dinsdagmorgen zijn mensen met (beginnende) dementie er welkom, maar ook hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen. En iedereen die ondanks het ouder worden en misschien groeiende kwetsbaarheid, toch actief wil blijven.

De juiste woorden vinden, iets onthouden, dagelijkse handelingen uitvoeren, het overzicht bewaren, oriënteren op plaats en in tijd, omgaan met emoties …

Als dit soort dagelijkse dingen niet zomaar meer vanzelfsprekend zijn of als u te maken krijgt met (beginnende) dementie zal het leven anders worden, voor u en uw naasten. U wilt uw eigen leven leiden en blijven deelnemen aan de samenleving. Juist daarom kan het fijn zijn om anderen in dezelfde situatie te ontmoeten.

Bij ontmoeting op dinsdag mag iedereen zichzelf zijn. Met oog voor ieders talenten proberen we er samen een fijne invulling aan te geven.

Wat kun je zoal doen bij ‘Ontmoeting op Dinsdag’?

Je kunt er anderen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Je kunt er advies en informatie krijgen in een persoonlijk gesprek. En samen met andere bezoekers en de vrijwilligers kunnen verschillende activiteiten worden georganiseerd als daaraan behoefte blijkt.

Maar niets moet, alles mag!

Er is ondersteuning van geschoolde vrijwilligers en deskundigen op het gebied van geestelijk welzijn.

Toegang is gratis. We vragen een vrijwillige bijdrage voor de consumpties die u gebruikt.

Op 21 september gaan we van start. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: Arianne Valkhof - Tel: 06 28175137
Mail: ontmoetingopdinsdag@gmail.com

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door