Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Muziek en dans

Zingen in de Zorg, onder leiding van Maartje de Lint, brengt ons een avond vol inspiratie en diepgaand inzicht in hoe zingen een essentiële rol kan spelen in het welzijn van mensen met dementie. 

Wetenschappelijk bewijs toont aan dat samen zingen een krachtig middel is om vitaliteit te herstellen en direct spanningen te verlichten. Dit kan leiden tot het bevrijden van ingehouden emoties en het creëren van een kostbare ruimte voor plezier, verbinding en contact. Wat nog opmerkelijker is, is dat zingen gebieden in het brein kan activeren die verborgen lijken te zijn door dementie, waardoor het individu weer naar voren komt. 

Maartje de Lint, de bezieler achter Zingen in de Zorg, verklaart: "Zingen in de Zorg geeft mensen met dementie letterlijk hun stem terug. We zien dat iedere persoon met dementie de vruchten kan plukken van onze heilzame methode, die mogelijkheden biedt voor zowel mentale als fysieke vooruitgang. Onze opleidingen streven ernaar educatie en advies te verschaffen aan professionele zangers, zorgprofessionals, zorginstellingen en zorgopleidingen. Zo kunnen we gezamenlijk mensen met dementie, evenals hun geliefden en zorgverleners, voorzien van waardevol advies en ondersteuning." 

Samen zingen is bewezen effectief in het activeren van het gezonde deel van het brein, wat resulteert in een verhoogd welzijn, hersteld vertrouwen en een hernieuwde blik op wat nog mogelijk is in het dagelijkse leven met dementie. Het is dan ook geen verrassing dat Zingen in de Zorg regelmatig samenwerkt met vooraanstaande wetenschappers en specialisten in de ouderengeneeskunde. 

We sluiten deze bijzondere avond af met de gedachten naar het kerstfeest…….

Zingen in de zorg

Deze activiteit is onderdeel van Zuidoost-Brabant

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.