Eerste Alzheimer Café BOS na lockdown succesvol

Een mooi, emotioneel en vrolijk terugzien

Woensdagavond 23 september was het dan zover, na 7 maanden was het Alzheimer Café BOS weer terug. In het begin kwamen onze bezoekers wat aarzelend en onwennig binnen maar na een kopje koffie/thee en een heerlijk gebakje kwamen de tongen los.

De zaal was gevuld met 50 personen. Meer kunnen er ook niet in vanwege de richtlijnen. Tafels en stoelen waren neergezet in de regels van het RIVM. Dit was ook één van de redenen dat de meeste bezoekers wat onwennig binnen kwamen maar zoals ik al zei hierboven na een bakkie leut en een gebakje kwamen de tongen los. Ze hadden elkaar al lang niet meer gezien en vonden het fijn om elkaar bij te praten en ervaringen uit te wisselen van de afgelopen tijd.

Tweede reden is natuurlijk ook dat het onwennig is omdat dit het eerste café is en de bezoekers niet weten wat te verwachten. Wij als vrijwilligers trouwens ook niet hoor...

Maar het was een wonderbaarlijke avond. Mooi, respectvol en vrolijk. 
Na een uurtje bijpraten was er tijd voor muziek. Jurgen Jonkers wist de handjes in de lucht te krijgen met zijn vertolking van Frans Bauer en Jan Smit liedjes. Dan weer vrolijk en dan weer emotioneel. Wat een genot om de vrolijkheid bij onze bezoekers op de gezichten te zien.

Een zeer geslaagde avond met onze dank voor de komst van onze bezoekers en de inzet van ons Alzheimer Café team. Chapeau!!

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door