Interactieve online lezing ‘Ik vergeet soms dingen, maar ga er nog graag alleen op uit’

Gratis online interactieve lezing rondom mobiliteit en dementie.

Op donderdag 18 maart organiseert het platform Dementievriendelijk Oirschot en Bibliotheek Oirschot een gratis online interactieve lezing rondom mobiliteit en dementie.

Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Activiteiten die voorheen vanzelfsprekend waren, zoals even zelf een eindje fietsen of een blokje om, zijn dat steeds minder. Hoe zorg je er samen voor dat de mobiliteit en bewegingsvrijheid wanneer je partner er nog steeds graag alleen op uit gaat?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringsverhalen willen we het gesprek aangaan over verschillende technische hulpmiddelen rondom mobiliteit. Welke hulpmiddelen zijn er? Denk bijvoorbeeld aan een app op een telefoon. En de belangrijkste vraag: hoe kan het helpen om met een gerust gevoel op pad te gaan?

Aanmelden
Aanmelden kan via een mail naar toon@kodiezijn.nl.
De toegang is gratis.

Online lezing
De online lezing vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is in principe geen installatie nodig. Het werkt via uw telefoon (smartphone), iPad of computer (met camera). Het is verstandig het van te voren eens te bekijken en indien mogelijk te testen. Een voorwaarde voor deze online workshop is een goed werkende internetverbinding. Bij aanmelding ontvangt u op de dag zelf een mail met daarin een aanmeldlink vanuit de organisatie. In die mail zit ook een bijlage met instructie rondom het gebruik van ZOOM.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door