Nogmaals "Klein Alzheimer Café Peelland” op 1 december 2020

Na een succesvolle proef gaan we door

Op 3 november ging het Alzheimer Café Peelland (Deurne – Asten – Someren) weer van start.

In verband met corona mochten maar tien mensen samenkomen, inclusief gespreksleider en vrijwilligers. De zes aanwezige gasten waren na afloop erg tevreden.

Opnieuw bleek dat een bijeenkomst van het Alzheimer Café vooral een lotgenotenbijeenkomst is. Gevoelens werden gedeeld. Er werd gelachen, maar ook gehuild. Er werd verdriet gedeeld en er werd getroost.

Het gesprek werd door de gespreksleider op gang gebracht met vragen als:

  • Wat heb je gemist in deze tijd?
  • Wat vond je heel fijn?
  • Waar heb je toch nog om gelachen?

Het viel op dat mensen veel dingen missen, zich eenzaam voelen, geen contact hebben met familie en vrienden, niet konden knuffelen. Op de vraag: ‘Wat heb je gemist?’ werd ook genoemd ‘de bijeenkomsten van het Alzheimer Café’. Dat is een extra reden om op 1 december weer een “klein ACP” te organiseren.

Op dinsdag 1 december 2020 is de ACP-bijeenkomst van 19.30 – 20.30 uur in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 (zijstraat Lienderweg) in Asten. Inloop vanaf 19.15 uur.

In verband met het waarborgen van de coronamaatregelen kunnen maximaal acht bezoekers ontvangen worden en daarom is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via alzheimercafepeelland@gmail.com of telefonisch bij Piet Schippers, tel. 0493-692695 of 06 27338017. Hij zal nadere bijzonderheden geven over coronamaatregelen en u vertellen of er op 1 december nog ruimte is.

Telefonische contact
Voor wie de fysieke bijeenkomst in deze coronatijd niet durft de bezoeken, maar wel behoefte heeft aan een gesprek, biedt ACP de mogelijkheid om telefonisch contact met een vrijwilliger te krijgen. U kunt zich daarvoor melden op bovengenoemd e-mailadres of telefoonnummer.

Website
Alzheimer Nederland heeft een fraaie website waar veel informatie, verhalen en filmpjes te zien zijn: https://www.alzheimer-nederland.nl . Ook kunt u doorklikken naar nieuws uit de buurt (regio zuidoost Brabant) en facebookberichten lezen over Alzheimer Café Peelland.

Deze activiteit maakt deel uit van