Praktijk TOPPodotherapie ontvangt certificaat Samen Dementie Vriendelijk

Edith mag certificaat uitdelen aan Toppodotherapie Helmond-Mierlo
Edith mag certificaat uitdelen aan Toppodotherapie Helmond-Mierlo

Edith mag certificaat uitdelen aan Toppodotherapie Helmond-Mierlo

De medewerkers van praktijk TOPPodotherapie hebben een Samen Dementie Vriendelijk training doorlopen en worden beloond met een certificaat maar vooral belangrijke kennis om goed met mensen met dementie om te gaan.

Het is altijd goed te horen hoe de training is ontvangen en deze was zo duidelijk dat we die graag met u delen.

Hoe wordt de training gevonden?

  • Waardevolle training
  • Praktische voorbeelden
  • Interactief: ging leven in de groep
  • Cursusleider deed t fantastisch met een vleugje humor zodat je betrokken bleef
  • Praktische tips om mensen met Alzheimer gerust te stellen

Het hele team deed mee, maar ze konden focussen op hun eigen praktijk en ervaringen. Ze hadden van SDV gehoord via collega’s.

Sowieso worden ze wekelijks geconfronteerd met patiënten met Alzheimer. Voor de hele praktijk geldt dat het dagelijks voor komt in de regio Helmond Mierlo. Voor hun als behandelaar en als patiënt hoeft het geen bottleneck te zijn. Zeker nu niet meer na de training.

Ze hebben er heel veel aan gehad, met name om je te leren verplaatsen in de persoon met dementie en wat belangrijk is voor de persoon op het moment zelf. Er was tijd en ruimte om eigen ervaringen te delen en te bespreken wat goed gaat en wat je anders kunt doen. Je leert hoe je de persoon in z’n waarde kunt laten. Als mensen weten dat ze een herinneringsbelletje of kaartje krijgen, voelen ze zich zekerder. Een bepaald ritme ontwikkelen in het contact is belangrijk. Zij vinden dat de patiënt zich geholpen moet voelen.

In het contact horen ze soms meerdere keren hetzelfde verhaal van de patiënt. Maar ze hebben ook geleerd om alert zijn op het verbloemen.

Contactpersoon en praktijkhouder Ashley zou het iedereen aanraden. Je hebt er echt iets aan. Ze zou graag de kennis levendig willen houden en een manier vinden om nieuwe collega's ook hierop in te werken.

Blogverslag Edith Snelders - bestuurslid Alzheimer Nederland Regio Zuidoost Brabant

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door