Symposium:  'Dementie op Jonge leeftijd, het zal je maar gebeuren! 


'Hoe dragen wij bij aan een prettig leven?'

Op 10 oktober organiseert Archipel een symposium met als onderwerp: ‘hoe dragen we bij aan de kwaliteit van leven voor jonge mensen met dementie?’. 

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het symposium ‘Dementie op Jonge leeftijd, het zal je maar gebeuren! Hoe dragen wij bij aan een prettig leven?’ Op dit middag-symposium verwelkomen wij gerenommeerde sprekers. Professionals als Prof. Dr. Raymond Koopmans, Drs. Ans Mulders en Dr. Britt Appelhof en mantelzorger Annemieke van der Dussen, bieden vanuit hun eigen perspectief een bijdrage en verdieping aan het thema van deze middag: ‘hoe dragen we bij aan de kwaliteit van leven voor jonge mensen met dementie?’.

Tijdens de statafelsessies delen de onderzoekers en sprekers hun kennis en kunt u met hen in gesprek over diverse mogelijkheden voor zorg en ondersteuning van jonge mensen met dementie en hun naasten. Zowel voor thuiswonende jonge mensen met dementie als mensen in het verpleeghuis, over online trainingen voor mantelzorgers als het delen van eigen ervaringen. Kortom, een mooi, veelzijdig programma waarbij u op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met recente onderzoeken en andere initiatieven die als doel hebben het leven van iemand met dementie op jonge leeftijd prettig te houden.

Dit alles in een omgeving die is omgetoverd tot een expositieruimte met prachtige foto’s van MIST, waarbij partners van jonge mensen met dementie in beeld komen en aan het woord (zie mist-jong-dementie.nl). Als professional wilt u toch – net als wij - ook zorgen dat mensen met dementie op jonge leeftijd een prettig leven leiden? Met dit symposium bieden we u een concrete vertaling naar de praktijk. Het belooft een inspirerende middag te worden. We heten u graag welkom op 10 oktober. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus meld u snel aan via www.archipelzorggroep.nl/symposium.


Datum en tijd: 10 oktober, 13.30 - 17.30 uur (zaal open vanaf 13.00 uur)
Locatie: Landrijt, Drosserstraat 1 in Eindhoven

Lees meer over het programma in de uitnodiging.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door