Uitreiking Verpleegcollectief Waalre

Directeur Ada ten Hoor mocht het SDV trainingscertificaat in ontvangst nemen namens de zorgmedewerkers Verpleegcollectief Waalre .

 

Verpleegkundigen van Verpleegcollectief Waalre deden de training om hun kennis over dementie up to date te houden.

Wij hebben gevraagd wat hun ervaring is met onze SVD training:

De uitleg werd duidelijk gegeven door onze trainer. De handvaten die we gaven voor de verschillende fasen van dementie werden goed ontvangen.

Dementie-ervaring krijgen medewerkers niet mee in de opleiding. Verpleegkundige a heeft dementie en omgaan met dementie niet in de opleiding gehad. HBO verpleegkundigen krijgen wel theoretisch met dementie te maken maar hebben ook weinig praktische ervaringen. Sommige hebben omgaan met dementie al van nature in zich maar niet iedereen heeft al met mensen en dementie te maken gehad. Het is dan goed om te leren om dementie te herkennen en ermee om te leren gaan. Ervaring komt met de tijd. 

Tijdens de training werden er vragen door de medewerkers gesteld en vooral waar zij op dat moment mee worstelden. Zo werd er verder geborduurd op wat de medewerkers al wisten.

Wij kregen vanuit de medewerkers ook suggesties om meer aandacht te vragen voor het thema agressiviteit van de mantelzorgers en de onmacht van buitenstaanders die dit zien gebeuren. Dit moet bespreekbaar gemaakt worden. Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor deze trainingen? Lees dan meer door op onderstaande button te klikken

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door