Vooraankondiging: Week van Dementie Bergeijk

De zomer loopt weer op haar einde en dat betekent dat De Week van de Dementie voor de deur staat! Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september organiseren we als dementienetwerk Bladel, in aanloop naar Wereld Alzheimerdag op 21 september, net als voorgaande jaren weer diverse mooie activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. 

Zo worden er wandelingen georganiseerd door Hoogeloon en Casteren waarbij er ook meer verteld wordt over de geschiedenis van deze kernen. Daarnaast zal op woensdag 18 september het leerlingenorkest LOCOS een concert verzorgen in het auditorium van de Rabobank in Bladel. Zij zullen een mooi en herkenbaar repertoire ten gehore brengen! Ook zal er een muziekmiddag plaatsvinden in Den Tref in Hapert waar we niet alleen naar muziek gaan luisteren, maar ook lekker gaan bewegen! Dit sluit ook aan bij het thema van Wereld Alzheimerdag dit jaar: Samen Bewegen.
Daarnaast organiseert Alzheimer Nederland in het Muziekgebouw in Eindhoven net als vorig jaar een gratis concert voor mensen met dementie en vindt er in Netersel een lezing over dementie plaats. Kortom, de gemeente Bladel wordt weer goed op de kaart gezet als dementievriendelijke gemeente!

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door