Voorzitter

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Zuidoost-Brabant. De afdeling werkt hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat mensen in de buurt ondersteund worden. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Alzheimer Nederland is een warme, professionele organisatie. Je werkt dus samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Voorzitter ben je hét boegbeeld van Alzheimer Nederland in onze regio en draag je onze standpunten actief uit. Je vertaalt het landelijke beleid naar een begroting en activiteitenplan. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland. Je beschikt over een duidelijke visie en zorgt ervoor dat de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal worden behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners die ons hierbij kunnen ondersteunen. Je zit de bestuursvergaderingen voor en waar mogelijk organiseer je of participeer je in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven.

Dus ben jij iemand die

  • Wilt opkomen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?
  • Stevige ervaring heeft op bestuurs- en/of leidinggevend niveau?
  • Weet hoe het reilt en zeilt in de politiek?
  • Beschikt over een regionaal relevant netwerk of dit op wil bouwen?
  • Een resultaatgerichte, verbindende teamspeler is?

We komen graag met je in contact

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar Zuidoost-Brabant | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)

Als je belangstelling hebt voor deze functie, mail dan jouw motivatie naar zobrabant@alzheimervrijwiligers.nl
Je mag verwachten dat we binnen een week contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail Henk van Tilborg, voorzitter afdeling Zuidoost-Brabant op 06-10027331,
h.vantilborg@alzheimervrijwilligers.nl
of met de secretaris van het bestuur Mart vd Vorst, 06-82058710, zobrabant@alzheimervrijwiligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van