Vrijwilliger voorlichting migranten

Het bestuur van Alzheimer Nederland Afdeling Zuidoost-Brabant zoekt uitbreiding voor de werkgroep Voorlichting bij migranten. Dementie bij ouderen met een migratieachtergrond wordt nog lang niet altijd herkend, erkend en besproken. Wat is er nodig om hen en hun familie te bereiken en voor te lichten om de juiste weg te bewandelen nadat dementie is vast gesteld?

Voorlichter

Als voorlichter geeft u voorlichting over dementie, de gevolgen hiervan voor de mensen met dementie en hun omgeving  en/of over een Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG). Tijdens een presentatie (die u samen met een collega-vrijwilliger geeft) wordt het ziektebeeld duidelijk door u uitgelegd met behulp van een Powerpoint-presentatie wat dementie inhoudt, ook voor de omgeving.

Ook het samen bemannen van een stand op beurzen en/of informatiebijeenkomsten binnen onze regio en zo belangstellenden van informatie voorzien behoort tot uw taken. Locaties voor het geven van voorlichting en het bemannen van stands variëren van lokale buurthuizen en evenementen tot landelijke publieksbeurzen.

Wie zoeken wij?

Onze voorlichters zijn ons visitekaartje. U hebt affiniteit met mensen met dementie en hun naasten, kennis over de ziekte dementie (daar wordt u ook door ons in ondersteund), vindt het niet vervelend om in het openbaar te spreken, weet waar uw eigen kennisgrens ligt en bent representatief.

U bent beschikbaar voor gemiddeld 6 voorlichtingssessies per jaar; met de benodigde voorbereiding kost dit ongeveer 36 uur op jaarbasis. Desgewenst kan dit natuurlijk altijd worden aangepast!

Wij bieden

  • Samenwerking binnen een enthousiaste groep vrijwilligers waarbij u voorlichting geeft  als (afwisselend) duo.
  • Er is presentatiemateriaal (o.a. powerpointpresentatie en documentatie) voor u beschikbaar.
  • Ondersteuning door het landelijk bureau van Alzheimer Nederland o.a. door een training ‘Voorlichting geven’.
  • Onkostenvergoeding
  • Een goed gevoel! Door het delen van uw kennis helpt u mensen op weg!

Interesse?

Neem dan contact met ons op door te bellen met Anneke Messink: 06-36219902  of te klikken op solliciteren voor een mailwisseling!

Deze pagina maakt deel uit van