ZORGELOOS theatervoorstelling over mantelzorg

Met Zorgeloos krijgt u een theatervoorstelling over mantelzorg: een prangend thema uit het dagelijks leven. Centraal staat de vraag: wie zorgt er voor de mantelzorger?

In Zorgeloos worden knellende zaken rondom de mantelzorger pijnlijk duidelijk. Met humor en schurende pijn komt een herkenbaar en soms confronterend beeld van een mantelzorger over het voetlicht.

In Zorgeloos komt theatermaker Pythia Winia als Tiny Sorgdrager een lezing geven over ‘wie zorgt er voor de mantelzorger’. Als ervaringsdeskundige en, sinds kort, ambassadeur van het steunpunt mantelzorg in haar regio zuid oost, weet zij als geen ander waarover ze spreekt.

Vol goede moed start ze met haar lezing…maar, wordt gaandeweg letterlijk en figuurlijk gestoord.
Het pleidooi dat Tiny houdt, wordt haar eigen valkuil. Hoe radeloos kan een mantelzorger zijn?
Tiny maakt het duidelijk.
Hoe verleg je telkens de grenzen als mantelzorger?
Tiny maakt het duidelijk.
Hoe ga je om met gebrek aan solidariteit in de zorgvraag?
Tiny maakt het duidelijk.
Hoe houd je te veel ballen in de lucht?
Tiny maakt het duidelijk.

De voorstelling roept reacties op bij het publiek. Al improviserend ‘neemt’ Pythia deze mee als Tiny Sorgdrager. Hiermee doorbreekt ze de zogenaamde vierde wand.Zorgeloos duurt een klein uur en is geschikt voor mantelzorgers, bedrijven die het ziekteverzuim door overbelaste mantelzorgers schrikbarend zien stijgen, alzheimercafés, zorgopleidingen, conferenties, vrijwilligersavonden, verwantenavonden....voor eigenlijk iedereen, immers, we krijgen er allemaal mee te maken: mantelzorg!

Aanbevolen door Alzheimer Nederland
Voor meer informatie/boekingen zie de website:
https://www.pythiawinia.nl/ZORGELOOS

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door