De 11 deelnemers van dit seizoen

In het programma volgen we elf relatief jonge mensen met dementie. Voor alle deelnemers geldt dat zij sinds hun diagnose anders naar hun toekomst kijken. Feit blijft dat zij zo lang mogelijk actief willen meedoen in de samenleving én willen laten zien wat er ondanks de ziekte allemaal nog wél kan.  

Lees meer over de deelnemers

Marjolein de Vugt

De buitenwereld weet vaak niet precies wat dementie inhoudt. Na de diagnose voelen veel mensen met dementie zich aan de kant gezet. Prof. Dr. Marjolein de Vugt laat in deze serie zien hoe we mensen met dementie zo goed mogelijk kunnen blijven betrekken.

Als je kijkt naar wat er nog wél kan is er vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Gratis Vergeet-mij-niet-speldje

Bestel ook één van de mooie Vergeet-mij-niet-producten, zoals het gratis Vergeet-mij-niet-speldje, het verfijnde hangertje of de sleutelhanger. Elke aankoop draagt bij aan belangrijk onderzoek naar dementie! ♥

Bekijk alle producten

 

 

Doe de geheugentest

Voor jezelf of voor een ander

✔ In een paar minuten jouw persoonlijke score

Start de geheugentest

Achtergrond programma

Het programma The restaurant that makes mistakes werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië. De Nederlandse versie, Restaurant Misverstand - Waar niemand wordt afgeserveerd, is geproduceerd door Concept Street in samenwerking met Alzheimer Nederland. Wij werken aan een toekomst zonder dementie en zetten ons in voor een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun dierbaren. Met deze serie hopen wij het begrip voor mensen met dementie te vergroten. Het is belangrijk dat er veel meer activiteiten op maat komen voor de groeiende groep mensen met dementie, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen en zich waardevol voelen. 

Veelgestelde vragen

Ik heb de uitzending van Restaurant Misverstand gemist, hoe kan ik de uitzending terugkijken?

Het tweede seizoen van Restaurant Misverstand is nog niet van start gegaan. Wil je het eerste seizoen van Restaurant Misverstand terugkijken?

> Bekijk de afleveringen

Wanneer is Restaurant Misverstand op tv?

Restaurant Misverstand is vanaf woensdag 1 september te zien om 21.30 uur op SBS6.

Kan ik eten op locatie bij Restaurant Misverstand?

Nee, het is helaas niet mogelijk om bij Restaurant Misverstand te eten. Restaurant Misverstand is een tijdelijk restaurant op een bijzondere locatie: Museum van de Geest in Haarlem. Het restaurant waar het programma is opgenomen is wel te bezoeken.