Resultaten 2020

 

 

Resultaten afgelopen maanden

 

Focusbrieven voor betere dementiezorg

De lokale vrijwilligers van Alzheimer Nederland bereiden gemeenten voor op de toename van het aantal inwoners met dementie. Mantelzorgers zijn al overbelast en krijgen te weinig ondersteuning in de buurt. Daarom leggen onze vrijwilligers vijf concrete punten voor aan hun gemeente zodat zij meteen kunnen beginnen. Cruciaal hierin zijn versterking van de ondersteuning van mantelzorgers, een dementievriendelijke gemeente en een woonzorgvisie.

> Bekijk onze focusbrieven

 

Eerste genetische oorzaak semantische dementie gevonden

Onderzoekers van het Erasmus MC Alzheimer Centrum hebben de eerste genetische oorzaak ontdekt van semantische dementie. Ze vonden een genetische afwijking in het brein van twee overleden patiënten met deze ziekte. Alzheimer Nederland maakte dit onderzoek mede mogelijk met een financiële bijdrage.

> Lees het interview

 

Alzheimer Nederland ontvangt €418.000 voor Kookclub dankzij VriendenLoterij

Geïnspireerd op het succes van het tv-programma Restaurant Misverstand, gaat Alzheimer Nederland de Kookclub als activiteit aanbieden. In lokale restaurants, kantines of buurthuizen gaan mensen met dementie met hun mantelzorgers samen koken en samen eten. Dankzij de fantastische bijdrage van de VriendenLoterij van €418.000 gaan de eerste Kookclubs in september van start in samenwerking met Resto VanHarte.

> Meer over de VriendenLoterij

Stemmen voor mensen met dementie

Ook mensen met dementie mochten afgelopen maart hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alzheimer Nederland vindt het belangrijk dat zij hierin ondersteund worden. Daarom legden we de verschillende manieren om te stemmen uit en deelden we tips om mensen met dementie te ondersteunen bij het stemmen.

> Informatie over stemmen met dementie

Groepstrainingen Samen dementievriendelijk nu ook live

Al een hele tijd kunnen we geen trainingen op locatie aanbieden. We merken dat organisaties (steeds meer) belangstelling hebben voor een online variant. Sinds 1 maart biedt Samen dementievriendelijk daarom live online trainingen aan. Zo kun je als organisatie vanuit huis toch dementievriendelijk worden!

Meer weten? Kijk op samendementievriendelijk.nl/trainingen-op-locatie

Infographic

Jaarverslagen

Download de jaarverslagen van Alzheimer Nederland: