Zeldzaam gen ontdekt dat beschermt tegen dementie

Een zeldzame variant van het zogenaamde ‘PLCG2’ gen beschermt tegen verschillende vormen van dementie. Dat blijkt uit het gezamenlijke onderzoek van 64 onderzoeksinstellingen uit 7 verschillende landen o.l.v. dr. Henne Holstege.

Meer over dit onderzoek >

Bezoek Koningin Máxima

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op 10 september het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg, één van onze 250 Alzheimer Cafés. Dit ter ere van ons 35-jarig bestaan. Onze koningin had veel aandacht voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

> Lees nieuwsbericht

Viewing Frank & Alzheimer

Radiomaker Frank van der Lende toonde zijn YouTube-serie ‘Frank & Alzheimer’ aan een zaal vol jongeren met een ouder met dementie. Het was hartverwarmend om zoveel jongeren bij elkaar te hebben, die vragen konden stellen en ervaringen uitwisselden. 

Lees het hele verslag

Drie moties ingediend over casemanager

Alzheimer Nederland zet zich in om de bekendheid van de casemanager dementie verbeteren. Dit is door de Tweede Kamer niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de plenaire afronding van het debat op 11 december zijn drie moties ingediend over de casemanager dementie.

> Lees het nieuwsbericht

Omgaan met dementie in het OV

In september gaven minister Hugo de Jonge en Alzheimer Nederland, NS en Transdev het startschot voor een nieuwe campagne. Doel: reizigers bewustmaken dat er medereizigers met dementie zijn die mogelijk hulp nodig hebben. Voor OV-medewerkers is een speciale training ontwikkeld.

> Word ook dementievriendelijk

Recordbedrag collecte

Er is een recordbedrag van maar liefst € 2.010.168 opgehaald. In onze collecteweek gingen ruim 21.000 collectanten de straat op. De collecteopbrengst van Alzheimer Nederland stijgt al voor het zesde jaar op rij. Enorme dank aan alle collectanten! 

> Geef je op als collectant

Infographic

Jaarverslagen

Download de jaarverslagen van Alzheimer Nederland: