Landelijke actie #Wevergetenjullieniet

Midden in het grote verdriet die het coronavirus ook in Nederland met zich meebrengt/bracht hebben heel veel mensen zich op hartverwarmende wijze ingezet om te laten zien dat we elkaar niet los laten, ook als contact niet mogelijk is. Voor al onze dierbaren met dementie, alle mantelzorgers, de casemanagers en het zorgpersoneel. #wevergetenjullieniet

> Bekijk de actie

Videoserie over dementie op jonge leeftijd

In maart kwam deel 2 van de videoserie Frank & Alzheimer uit. In vijf afleveringen gaat radio-dj Frank van der Lende in gesprek met jongeren die een vader of moeder hebben met dementie. Wat is de impact van dementie op hun leven en hoe gaan zij daarmee om? Ook vraagt hij tips aan experts. 

> Bekijk de afleveringen

Focusbrieven voor betere dementiezorg

In onze Focusbrief gemeenten staan vijf adviezen over o.a. ‘leefstijlverbeteringen en preventie’. Julie Meerveld overhandigde de brief samen met Maurice Stoop (dementie) aan Hans Adriani, voorzitter Taskforce Wonen en Zorg en wethouder Nieuwegein. De brief is voor alle gemeenten beschikbaar, zodat ze beter voorbereid zijn op de verwachte verdubbeling van het aantal mensen met dementie in 2040.

> Bekijk al onze focusbrieven

Best workplace

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot Best workplace en is hiermee het enige goede doel in Nederland dat dit jaar het certificaat heeft ontvangen. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier én de evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit) is Alzheimer Nederland  gecertificeerd.

> Bekijk de pagina over Alzheimer Nederland

Ruim € 1,2 miljoen ontvangen dankzij VriendenLoterij

Tijdens het Goed Geld Gala ontvingen wij een cheque van de VriendenLoterij van ruim € 1,2 miljoen! De opbrengst maakt meer onderzoek mogelijk naar oorzaken, preventie, diagnose, behandeling en ondersteuning van dementie. Heel veel dank aan alle deelnemers!

> Steun ons ook via de VriendenLoterij

Alzheimercentrum Amsterdam start onderzoek naar alzheimergen

Alzheimercentrum Amsterdam mag beginnen met een nieuwe klinische studie onder mensen met een erfelijke genmutatie, die leidt tot de ziekte van Alzheimer. Het dragen van de mutatie leidt met 100% zekerheid tot de ziekte van Alzheimer op relatief jonge leeftijd. Deelnemers worden gevolgd om te bepalen hoe de ziekte zich ontwikkelt.

> Lees het nieuwsbericht

Donateurslezing over dementieonderzoek

In maart heeft een groep donateurs een interessante lezing bijgewoond over dementieonderzoek. Dr. Frank Jacobs vertelde over de erfelijke oorzaken van dementie. Dr. Kay Deckers ging in op leefstijl als risicofactor en hoe hij hier als eerste winnaar van de ‘Young Outstanding Researcher Award’ van Alzheimer Nederland onderzoek naar doet.

> Bekijk het verslag

310.000 mensen dementievriendelijk

Mooie mijlpaal: begin februari hebben 310.000 mensen zich als dementievriendelijk geregistreerd op de website van Samen dementievriendelijk. Hiermee is gestelde doel voor eind 2020, nu al bereikt! Dagelijks komen daar nog een paar honderd mensen bij.

> Word ook dementievriendelijk