Onderzoek

Met hulp van de deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen wij investeren in innovatief onderzoek. Zoals onderzoek dat bijdraagt aan beantwoording van belangrijke vragen zoals: Welke genen zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van de ziekte van Alzheimer? En hoe worden onze genen beïnvloed door onze gewoontes en omgeving?
 

Dementie.nl

Mede door de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen we het online platform dementie.nl ontwikkelen. Dementie.nl ondersteunt de mantelzorger en de persoon met dementie en vergroot daarmee de kwaliteit van leven. Dementie.nl helpt de mensen die dat zo hard nodig hebben. > Ga naar dementie.nl
 

Dementie op tv

Begin 2018 werd ‘Centraal Medisch Centrum’ uitgezonden. In deze ziekenhuisserie speelt de ziekte van Alzheimer een hoofdrol, dit helpt om deze ziekte meer bespreekbaar te maken. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Vorig jaar ontving Alzheimer Nederland een geweldig bedrag van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal heeft Alzheimer Nederland dankzij u en de VriendenLoterij 10 miljoen euro ontvangen. Zo kunnen we ons inzetten voor een toekomst waarin dementie voorkomen of genezen kan worden en voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie die nu met de ziekte moeten omgaan. 

Speel mee voor Alzheimer Nederland

Elke maand kans maken op tienduizenden prijzen? Koop nu een lot en word vriend van Alzheimer Nederland. Een lot kost €14,00 per trekking. 

Meer informatie?

Ga voor meer informatie over de vriendenloterij naar de website van de vriendenloterij of bekijk ons laatste nieuwsbericht over de vriendenloterij. 

> Meer informatie > Lees het nieuwsbericht