U kunt Alzheimer Nederland in uw testament benoemen tot (mede-)erfgenaam. Een andere mogelijkheid is het schenken van een bepaald geldbedrag, een zogenaamd legaat. Bijvoorbeeld als u kinderen heeft, maar daarnaast ook een bedrag aan een goed doel wil schenken. Dat kan via uw testament of via een aanvulling op uw testament: de legaatakte. Ook als u geen testament heeft kunt u een legaatakte maken.

Een legaat-akte kunt u heel eenvoudig en goedkoop opstellen bij DoeHetZelfNotaris.nl. 

Op deze website logt u in en u vult het legaat-formulier in. Vervolgens stuur u het formulier online naar een deelnemende notaris van uw keuze. De notaris belt u voor ondertekening en registreert de akte tot slot in het Centraal Testament Register. Gemakkelijk, u hoeft maar éénmaal naar de notaris.

Deze testamentaire akte is een aanvulling op uw testament of op de wettelijke regels. U kunt zelf uw akte opstellen.  De kosten van de akte bedragen € 125,- incl. BTW en is inclusief registratie in het Centraal Testament Register.

Uw legaat 100% goed besteed

Alzheimer Nederland is door de Belastingdienst erkend als een “Algemeen Nut Beogende Instelling’(ANBI). Hierdoor hoeft Alzheimer Nederland geen erfbelasting te betalen over schenkingen.

Persoonlijk contact

Misschien heeft u over de legaatakte nog vragen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via de mail nalaten@alzheimer-nederland.nl of telefonisch 033- 303 25 67. Onze relatiemanagers bijzonder giften Carmen Maurer en Manda Wassenaar beantwoorden uw vragen graag.