Steun proefdiervrij onderzoek

Onderzoekers wereldwijd werken aan een toekomst zonder dementie en een beter leven voor patiënten van nu. Met uw hulp kunnen we meer onderzoek naar dementie mogelijk maken! Wist u dat u ook een grote gift met een speciale bestemming kunt doen, zoals proefdiervrij onderzoek? Hieronder vindt u de proefdiervrije onderzoeken die u kunt steunen.

 

Onderzoek: DNA en het risico op Alzheimer

In dit onderzoek van Frank Jacobs (Universiteit van Amsterdam) wordt bekeken of zich in de stukken tussen genen herhalingen bevinden van de DNA code, waardoor dementie veroorzaakt wordt. Bij frontotemporale dementie is al aangetoond dat dit inderdaad het geval is. De onderzoekers gaan nu kijken of zulke herhalingen ook sommige vormen van erfelijke alzheimer veroorzaken. Dit zou nieuwe inzichten kunnen geven over het ontstaan van de ziekte en op den duur kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe therapieën.

In totaal is een bedrag van € 200.000 nodig voor dit onderzoek.  Helpt u mee?

Steun dit onderzoek

 

Onderzoek Gezonde Gewoontesprogramma

Bij 10 tot 20% van de mensen boven de 65 jaar komt ernstige vergeetachtigheid voor. Een deel van hen krijgt dementie. Voor hen kan het moeilijk zijn om thuis te blijven wonen. In de Verenigde Staten is hiervoor het 'Gezonde Gewoontesprogramma' ontwikkeld, dat hen helpt langer gezond en zelfstandig te blijven. Liselotte de Wit onderzoekt of ze de effectiviteit van het programma kan verhogen, zodat het programma ook in Nederland gebruikt kan worden en vergoed wordt door verzekeraars.

Er is € 65.000 nodig voor dit onderzoek. Helpt u mee?

Steun dit onderzoek