Stop dementie

Zaterdagavond zond SBS6 ons avondvullende live tv-programma Onvergetelijke Herinneringen uit. Daarin kwamen aangrijpende verhalen van mensen met dementie aan bod. Ook vertelden onderzoekers hoe we tot een oplossing kunnen komen en waren er prachtige muziekoptredens. U kunt het programma hier terugkijken. Dit programma is onderdeel van onze campagne Stop dementie. Helpt u mee?

Help mee  

open-brief-campagnepagina.png

Open brief in de media

1 op de 5 mensen krijgt dementie. Om mensen bewust te maken van de urgentie om dementie te stoppen, schreven wij een open brief.

Lees de open brief

Onderzoeker-Niels-Prins.jpg

Dementie voorkomen en genezen

Hersenonderzoek is in een stroomversnelling geraakt. Onderzoeker Niels Prins: “Ik ben ervan overtuigd dat het geneesmiddel er komt.”

Naar een oplossing

Stop dementie!

Ja, ik help mee en doneer:

quote elke 12 minuten klein_0.png

1 op de 3.png

volksziekte nr 1.png

Het moet en het kán!

Broodnodige oplossingen voor ingrijpende hersenziekte dementie 

Dementie treft níet alleen ouderen. Zoals Wilco (50), de man van Sharon. Zij zag hem als begin veertiger langzaam veranderen. De leuke, stoere man, die middenin het leven stond, werd passief en emotieloos. Pas toen Wilco 47 was, kreeg hij de diagnose frontotemporale dementie (FTD). 

Lees het verhaal van Sharon

Hester en ton LR.jpg

Tijdens de TV-show op 21 oktober volgen we meerdere mensen met dementie, waaronder Hester en haar man Ton. Hester kreeg op jonge leeftijd dementie. Bekijk 21 oktober haar verhaal op SBS6.

Meer over het programma

Dementie is een verzamelnaam voor ruim 50 ziektes in de hersenen, zoals de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie.

Bekijk de video op YouTube

Kans op dementie verkleinen brochure.jpg

Meer weten over risicofactoren voor dementie en praktische tips om uw risico te verminderen? Vraag dan de gratis brochure "Kans op dementie verkleinen" aan. 

Bestel de gratis brochure

Stop dementie! Helpt u mee?