We krijgen er allemaal mee te maken

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Dat betekent helaas dat we er allemaal mee te maken krijgen. Zelf of doordat één van je dierbaren dementie krijgt. Alzheimer Nederland maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk en ondersteunt mensen die er nu mee te maken hebben.

 

"Door dementie verdwijnt de zon uit je ogen"

Hester, de vrouw van Ton, kreeg op veel te jonge leeftijd dementie. Ton vertelt: “Lieve Hester… In mijn herinneringen lach je altijd en stop je nooit met stralen. Door dementie verdwijnt de zon langzaam uit je ogen.” 

> Lees het verhaal van Ton


Wat alz... er meer geld komt voor onderzoek?

Op dit moment is dementie nog niet te genezen. Wel zijn vooraanstaande wetenschappers ervan overtuigd: we kunnen dementie stoppen. Maar dan is er veel meer geld voor wetenschappelijk onderzoek nodig. 

> Meer over onderzoek

Hoe kunnen we jou helpen?

Doe de geheugentest

Leeftijdscategorie

Help je mee met een vrijwillige bijdrage?

Voor een beter leven met en een toekomst zonder dementie.
Eenmalig
Maandelijks
Kies ander bedrag >Doneren

Prachtig lied 'Wat als' van Joe Buck

Joe Buck schreef het prachtige lied ‘Wat Als’ toen hij geraakt werd door het thema van de campagne van Alzheimer Nederland. Het inspireerde hem tot het schrijven van dit nummer. Joe: “Het overkomt zoveel mensen. Wat als iemand in mijn familie dementie krijgt? Laat daarom weten dat je van elkaar houdt, voordat je dat misschien ooit vergeet.".  Zangeres Belle Perez zong het nummer tijdens een prachtige uitzending van het tv-programma De beste zangers.

Bekijk hier de vier verhalen

Het verhaal van Sandy, Eva en Maarten:

Het verhaal van Ton en Hester:

Het verhaal van Margo en Ron:

Het verhaal van Rietje, Piet en Sonja: