We krijgen er allemaal mee te maken

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Dat betekent helaas dat we er allemaal mee te maken krijgen. Zelf of bij een dierbare. Alzheimer Nederland maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk en ondersteunt mensen die er nu mee te maken hebben.

 

"Mijn moeder herkende me niet meer"

Nancy is 58 jaar als bij haar de diagnose alzheimer wordt gesteld. Op 20-jarige leeftijd besluit haar dochter Michelle voor haar moeder te zorgen. Michelle werkt mee aan deze campagne ter nagedachtenis aan haar moeder, die dit voorjaar is overleden. De twee hadden altijd een extreem hechte band.

 

Wat alz... er meer geld komt voor onderzoek?

Op dit moment is dementie nog niet te genezen. Wel zijn vooraanstaande wetenschappers ervan overtuigd: binnen tien jaar komt er een medicijn. Maar dan is er veel meer geld voor wetenschappelijk onderzoek nodig. 

> Meer over onderzoek

Hoe kunnen we jou helpen?

Doe de geheugentest

Leeftijdscategorie

Wat alz... jij het bent?

Wat alz... je herinneringen één voor één verdwijnen? Bekijk hieronder de tv-commercial. 

 

Jacqueline Mulder, hoofdrolspeelster in de commercial 'Wat alz... ik het ben', weet door haar werk in welzijn voor mensen met dementie hoe groot de impact van de ziekte is. Daarom werkte zij graag mee aan deze campagne en vertelt zij haar verhaal. 

Lees het verhaal van Jacqueline