Tandartsen worden Dementie vriendelijk

Tandartsen worden Dementie vriendelijk

Waterlandse Tandartsen dementievriendelijk

Waterlandse Tandartsen uit Broek in Waterland volgden training goed omgaan met dementie

 

Broek in Waterland – 20 januari 2017

 

Op 20 januari volgden de medewerkers van Waterlandse Tandartsen uit Broek in Waterland een training waarin zij leren om goed om te gaan met mensen met dementie die een bezoek brengen aan de tandarts. De tandartsenpraktijk wil zo de behandeling afstemmen op de specifieke behoeften van het groeiend aantal mensen met dementie. Juist voor mensen met dementie is het belangrijk dat ze naar de tandarts blijven gaan.

 

Mirriam Guljé van Waterlandse Tandartsen: “Wij krijgen regelmatig mensen met dementie in de praktijk en vinden het waardevol om hen nog beter te kunnen behandelen. We hebben door de training meer kennis over dementie en kunnen het nu makkelijker herkennen. Een goede tip die we kregen was om erop te letten niet alleen via de mantelzorger te praten, maar juist degene met dementie centraal te stellen en méér te betrekken in het gesprek.”

 

Na afloop van de training ontvingen de deelnemers een certificaat uit handen van Nel Koppers, voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek & Waterland. Zij reikte ook een sticker uit waarmee voor de buitenwereld zichtbaar wordt dat Waterlandse Tandartsen dementievriendelijk is.

 

Samen dementievriendelijk

De training is onderdeel van de campagne ‘Samen dementievriendelijk’, een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van dementie. Het doel is dat mensen dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

 

Inmiddels hebben zich bij Samen dementievriendelijk tientallen organisaties en bedrijven zich gemeld voor een training hoe goed om te gaan met mensen met dementie. Naast een basistraining zijn er branchetrainingen ontwikkeld die inspelen op specifieke situaties. Samen met Waterlandse Tandartsen wordt voor hun sector een training ontwikkeld zodat meer praktijken het voorbeeld kunnen volgen.

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

 

Meer informatie Samen dementievriendelijk:

Iris Spanjers M: 06 23 11 26 17 | e: iris.spanjers@samendementievriendelijk.nl  of

Hella van der Schoot | m: 06 50 50 38 30 | e: h.vanderschoot@alzheimer-nederland.nl | www.samendementievriendelijk.nl

 

Meer informatie Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek & Waterland:

Nel Koppers | m: 06 28251266 | e: nelkoppers@xs4all.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door