Grote gift ter nagedachtenis

Met een grote gift kunt u gericht bijdragen aan oplossingen, ter herinnering aan uw dierbare. Maak uit zijn of haar naam meer onderzoek naar dementie mogelijk zodat grotere stappen worden gemaakt. Steun een van deze drie innovatieve onderzoeken en blijf betrokken bij de voortgang.     

Overweegt u een grote donatie ter nagedachtenis? En heeft u eigen, specifieke wensen over de bestemming? Voor advies en een persoonlijk voorstel kunt u contact opnemen met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften, via 033-303 25 61 of c.vangein@alzheimer-nederland.nl. 

In Memoriam Fonds als eerbetoon

De oprichting van een In Memoriam Fonds binnen Alzheimer Nederland is een bijzonder mooie manier om ter herinnering aan uw geliefde bij te dragen aan een toekomst zonder dementie. Het fonds krijgt bijvoorbeeld de naam van uw dierbare en de bestemming van het fonds kan worden afgestemd op zijn of haar wensen en gedachtengoed. 

Bij een In Memoriam Fonds worden de schenking en de bestemming vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Het is een Fonds op Naam ter nagedachtenis aan een dierbare. U draagt op heel persoonlijke wijze bij, vanuit de herinnering en het gedachtengoed van uw dierbare. Met het fonds kunt u bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek naar een specifieke vorm van dementie mogelijk maken, onderzoek naar medicijnen of jong onderzoekstalent ondersteunen. 

U bepaalt zelf de naamgeving van het fonds en de hoogte en frequentie van de betalingen. Voorwaarde is dat de totale schenking minimaal 50.000 euro bedraagt. Het bedrag kunt u in een keer of in delen overmaken. Bijvoorbeeld met een periodieke schenking  van 10.000 euro per jaar gedurende vijf jaar. Zo profiteert u optimaal van belastingvoordeel. Het is ook mogelijk om samen met familie of vrienden bij te dragen aan een In Memoriam Fonds.  

Overweegt u ter nagedachtenis te schenken via een In Memoriam Fonds? We gaan graag met u in gesprek om uw wensen, verwachtingen en de mogelijkheden bij Alzheimer Nederland te bespreken. De bestemming, naam en looptijd van het fonds worden met u afgestemd, de schenking en hoe u op de hoogte wilt blijven van de bestedingen. Al deze afspraken worden vastgelegd in een schriftelijke Fonds op Naam overeenkomst. U kunt de schenking vervolgens overmaken als eenmalige gift, of via een jaarlijkse periodieke schenking. U kunt ook via uw testament een In Memoriam Fonds oprichten. Een betekenisvolle daad ter ere van uw dierbare.

Persoonlijk contact

Wilt u vrijblijvend advies over grote giften of een In Memoriam Fonds ter nagedachtenis? U kunt contact opnemen met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 033-303 25 61 of per e-mail via c.vangein@alzheimer-nederland.nl.

Lees ook

Doneren met belastingvoordeel

Met een periodieke schenking doneert u minimaal 5 jaar eenzelfde jaarlijks bedrag. Daarmee maakt u meerjarige (onderzoeks)projecten mogelijk. En, u profiteert optimaal van belastingvoordeel. Lees meer over de voordelen van periodiek schenken.

Onderzoek naar oplossingen

Dankzij het onderzoek naar dementie krijgen we steeds meer inzicht in oorzaken, diagnose, preventie en behandeling van dementie én betere zorg voor mensen met dementie en hun naasten. Lees meer over de nieuwste ontdekkingen

Nalaten ter nagedachtenis

Door een gift ter nagedachtenis op te nemen in uw testament zorgt u ervoor dat uw dierbare op een unieke manier voortleeft en draagt u bij aan een toekomst zonder dementie. Lees meer over nalaten ter nagedachtenis