Door het verlies van iemand met dementie wilt u waarschijnlijk, net zoals Alzheimer Nederland niets liever dan dat we alzheimer en andere vormen van dementie de wereld uit helpen. Met een gift via uw testament, klein of groot kunt u hieraan bijdragen. Dankzij uw bijdrage aan onderzoek naar dementie helpt u mee om dementie te stoppen en maakt u een samenleving zonder dementie mogelijk voor toekomstige generaties.

In Memoriam Legaat

U kunt in uw testament een vast bedrag van bijvoorbeeld € 1.000,- opnemen en bepalen dat dit ter nagedachtenis is aan een geliefde die dementie had. U kunt dit in uw testament ook zo vastleggen. Dit noemen wij een In Memoriam Legaat. 


"In mijn testament heb ik een In Memoriam Legaat opgenomen voor mijn moeder die vasculaire dementie had. Zo wil ik namens haar zorgen voor meer wetenschappelijk onderzoek voor een wereld zonder dementie."

In Memoriam Fonds

Via uw testament kunt u ook een Fonds op Naam oprichten. U geeft zelf een naam aan uw fonds. Zo kunt u bijvoorbeeld het fonds de naam van een dierbare geven ter herinnering aan deze persoon. U bepaalt zelf wat de doelbesteding van het fonds wordt, in overleg met Alzheimer Nederland.    

Wilt u meer weten over deze bijzondere vorm van nalaten?

Neemt u dan contact op met Pieta van der Velde, adviseur bijzondere giften. Dit kan via telefoonnummer 033-303 25 62, of via nalaten@alzheimer-nederland.nl. Pieta gaat graag geheel vrijblijvend met u in gesprek over een bijdrage via uw testament. Wilt u eerst meer weten over nalaten in het algemeen? Lees hier verder.

Lees ook

Onderzoek naar oplossingen

Dankzij het onderzoek naar dementie krijgen we steeds meer inzicht in oorzaken, diagnose, preventie en behandeling van dementie én betere zorg voor mensen met dementie en hun naasten. Lees meer

7 manieren om te herdenken

Herinneringen zijn er om te koesteren. Maar het gemis van een dierbare is vaak groot en moet een plekje krijgen. Bekijk 7 manieren om je geliefde te herdenken.

In liefdevolle herinnering

Draag ter nagedachtenis aan je dierbare bij aan een toekomst zonder dementie. Een speciale en waardevolle manier om je geliefde te herinneren en tegelijkertijd anderen te helpen. Lees meer