Gratis training: Houd je brein gezond


Test je kennis, ontdek nieuwe weetjes en ontvang inspirerende tips. Zo kun je de kans op dementie met wel 30% verminderen.

Meld je aan en ontvang:
 ✔ 6 inspirerende e-mails vol weetjes en tips; 
 ✔ info over voeding, stress, slaap en bewegen;
 ✔ en uitdagingen voor gezonde gewoontes.

Schrijf je nu gratis in voor de online training:

 

 
Aanmelding training Houd je brein gezond

Redenen om je aan te melden:

Voordelen:

✔ Activeer je hersenen: praktische tips om je hersenen aan het werk te zetten
✔ Laagdrempelig: iedereen kan meedoen
✔ Gratis en zonder verplichtingen
✔ Na afloop: inspirerende Gezond Brein nieuwsbrief (één keer per maand)

Andere deelnemers zeggen:

"Goede cursus, leuke onderwerpen, begrijpelijk en prettig leesbaar. Met veel plezier gedaan en echt iets geleerd, dank!"

"De training verraste me elke week weer. Ik heb mezelf opdrachten gegeven, zoals lego-en! Ik ben 74 jaar."

"Je beseft dat kleine aanpassingen een positieve invloed op je brein kunnen hebben."

Veelgestelde vragen

Is de training ook voor mij geschikt?

Iedereen kan meedoen! De training is laagdrempelig en voor iedereen te volgen. Gebruik de tips zoals het in jouw leven past en activeer je hersenen. 

Waarom een gratis training?

Alzheimer Nederland biedt deze online training gratis aan, omdat wij het belangrijk vinden voorlichting te geven over de risico's op dementie en mogelijkheden voor preventie. 30% van de gevallen van dementie is te voorkomen door een gezonde leefstijl. Door middel van deze training helpen we jou om op een leuke manier te werken aan het gezond houden van uw hersenen en het trainen van je brein. Je zit nergens aan vast en je kunt jezelf eenvoudig onder iedere e-mail afmelden. 

Kan ik de training in mijn eigen tempo volgen?

Na bevestiging van jouw deelname ontvang je zes weken lang iedere week één e-mail met tips, feitjes en een kennistest. Alle informatie blijft voor jou beschikbaar, je kunt de informatie dus altijd op jouw gemak teruglezen. Na afloop van de training ontvang je eens per maand de Gezond Brein Nieuwsbrief met extra tips en informatie. 

Kan ik dementie voorkomen door deze training?

Een gezonde leefstijl of het volgen van de adviezen uit de training zijn helaas geen garantie om geen dementie te krijgen. Alzheimer en andere vormen van dementie zijn ingewikkelde ziektes die iedereen kunnen treffen. De achteruitgang van de hersenen heeft te maken met leeftijd, genen, erfelijkheid en andere omstandigheden die (nog) niet te controleren zijn. Daarom blijven onderzoekers onverminderd zoeken naar oorzaken, diagnose en behandelingsmogelijkheden. Maar door een gezonde leefstijl kun je de kans op dementie wél verkleinen of de symptomen vertragen. In de reeks 'Houd je brein gezond' geven we tips hoe je dit doet.

Hoeveel e-mails zal ik ontvangen?

Je ontvangt zes informatieve thema-mails met tips, informatie en inspiratie. Je kunt je natuurlijk te allen tijde afmelden voor de e-mailings, door de link onderaan de mail. Na afloop van de training ontvang je eens per maand de Gezond Brein Nieuwsbrief met extra tips, interessante informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van deelnemers van de training.

Helpt doorwerken na het pensioen voor gezondere hersenen?

Ja. Vanuit onderzoek is er veel bewijs voor het effect van moeilijkere taken op je brein. Doorwerken na het pensioen kan daar ook onder vallen, omdat je tijdens werk sociale interactie combineert met veel verschillende mentale uitdagingen.

Verminderen sudoku’s de kans op dementie?

Uit onderzoek is gebleken dat je je hersenen kunt stimuleren door nieuwe dingen te blijven doen. En daarmee zelfs de komst van dementie kunt vertragen of uitstellen. Wat je doet, moet echter wel iets van je hersenen vergen. Elke dag dezelfde soort puzzels doen helpt onvoldoende. Elke week schaken op de schaakclub helpt beter, omdat het sociale interactie combineert met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept. Iets doen waarbij je nadenken en bewegen combineert, lijkt nóg beter te werken.

Is rode wijn goed tegen dementie?

Nee. De stoffen uit rode wijn hebben geen gunstig effect op dementie. En alcohol heeft meer nadelige dan positieve effecten. Waar komen die berichten over de gunstige effecten van rode wijn dan vandaan? Mensen met een lange opleiding en hoog inkomen, dronken vaker rode wijn dan andere mensen. Daarnaast hadden zij bovengemiddeld veel andere gezonde gewoontes (mentaal en fysiek actief zijn, weinig overgewicht, goede dokterszorg bij diabetes en hoge bloeddruk). Hun verminderde kans op dementie kwam door de gezonde gewoontes, niet door de rode wijn... In de training 'Houd je brein gezond' informeren we je graag over wat goed is voor je hersenen en leer je meer over dit soort interessante feitjes. 

Aanmelden

Wil jij ook op een leuke manier je brein fit houden? Meld je gratis aan 

Training 'Houd je brein gezond'

Alzheimer Nederland gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Door het verzenden van dit formulier ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Lees meer in onze privacyverklaring.