Gratis training: Houd je brein gezond!

Een gezonde leefstijl en een actief brein verminderen de kans op dementie. Bovendien is het fit houden van jouw brein ook nog eens leuk!

In onze gratis online training 'Houd je brein gezond' leer je in zes weken verrassende dingen over jouw hersenen en de effecten van stress, slaap, eten en bewegen. Wekelijks ontvang je een informatieve en inspirerende e-mail. Test jouw kennis, krijg leuke uitdagingen en handige tips voor nieuwe gezonde gewoontes. 

Schrijf je in voor de gratis breintraining:

 

Wat kun je verwachten:

  • Zes thema e-mails met verrassende inzichten
  • Volop tips om jouw hersenen aan het werk te zetten
  • Leuke en leerzame testjes
  • Laagdrempelig: iedereen kan meedoen
  • Gratis en zonder verplichtingen
  • Na afloop: inspirerende Gezond Brein nieuwsbrief (één keer per maand)

Veelgestelde vragen

Is de training ook voor mij geschikt?

Iedereen kan meedoen! De training is laagdrempelig en voor iedereen te volgen. Gebruik de tips zoals het in jouw leven past. 

Waarom een gratis training?

Alzheimer Nederland biedt deze online training gratis aan, omdat wij het belangrijk vinden voorlichting te geven over de risico's op dementie en mogelijkheden voor preventie. 30% van de gevallen van dementie is te voorkomen door een gezonde leefstijl. Door middel van deze training helpen we jou om op een leuke manier te werken aan het gezond houden van uw hersenen. Je zit nergens aan vast en je kunt jezelf eenvoudig onder iedere e-mail afmelden. 

Kan ik de training in mijn eigen tempo volgen?

Na bevestiging van jouw deelname ontvang je zes weken lang iedere week één e-mail met tips, feitjes en een kennistest. Alle informatie blijft voor jou beschikbaar, je kunt de informatie dus altijd op jouw gemak teruglezen. Na afloop van de training ontvang je eens per maand de Gezond Brein Nieuwsbrief met extra tips en informatie. 

Kan ik dementie voorkomen door deze training?

Een gezonde leefstijl of het volgen van de adviezen uit de training zijn helaas geen garantie om geen dementie te krijgen. Alzheimer en andere vormen van dementie zijn ingewikkelde ziektes die iedereen kunnen treffen. De achteruitgang van de hersenen heeft te maken met leeftijd, genen, erfelijkheid en andere omstandigheden die (nog) niet te controleren zijn. Daarom blijven onderzoekers onverminderd zoeken naar oorzaken, diagnose en behandelingsmogelijkheden. Maar door een gezonde leefstijl kun je de kans op dementie wél verkleinen of de symptomen vertragen. In de reeks 'Houd je brein gezond' geven we tips hoe je dit doet.

Hoeveel e-mails zal ik ontvangen?

Je ontvangt zes informatieve thema-mails met tips, informatie en inspiratie. Je kunt je natuurlijk ten alle tijden afmelden voor de e-mailings, door de link onderaan de mail. Na afloop van de training ontvang je eens per maand de Gezond Brein Nieuwsbrief met extra tips, interessante informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van deelnemers van de training.

Alzheimer Nederland gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Door het verzenden van dit formulier ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Lees meer in onze privacyverklaring.