Gratis training: Houd uw brein gezond!

Een gezonde leefstijl en een actief brein verminderen de kans op dementie. Bovendien is het fit houden van uw brein ook nog eens leuk!

In onze gratis online training 'Houd uw brein gezond' leert u in zes weken verrassende dingen over uw hersenen en de effecten van stress, slaap, eten en bewegen. Wekelijks ontvangt u een informatieve en inspirerende e-mail. Test uw kennis, krijg leuke uitdagingen en handige tips voor nieuwe gezonde gewoontes. 

Schrijf u in voor de gratis breintraining:

 

Wat kunt u verwachten:

  • Zes thema e-mails met verrassende inzichten
  • Volop tips om uw hersenen aan het werk te zetten
  • Leuke en leerzame testjes
  • Laagdrempelig: iedereen kan meedoen
  • Gratis en zonder verplichtingen
  • Na afloop: inspirerende Gezond Brein nieuwsbrief (één keer per maand)

Veelgestelde vragen

Is de training ook voor mij geschikt?

Iedereen kan meedoen! De training is laagdrempelig en voor iedereen te volgen. Gebruik de tips zoals het in uw leven past. 

Waarom een gratis training?

Alzheimer Nederland biedt deze online training gratis aan, omdat wij het belangrijk vinden voorlichting te geven over de risico's op dementie en mogelijkheden voor preventie. 30% van de gevallen van dementie is te voorkomen door een gezonde leefstijl. Door middel van deze training helpen we u om op een leuke manier te werken aan het gezond houden van uw hersenen. U zit nergens aan vast en kunt zich eenvoudig onder iedere e-mail afmelden. 

Kan ik de training in mijn eigen tempo volgen?

Na bevestiging van uw deelname ontvangt u zes weken lang iedere week één e-mail met tips, feitjes en een kennistest. Alle informatie blijft voor u beschikbaar, u kunt de informatie dus altijd op uw gemak teruglezen. Na afloop van de training ontvangt u eens per maand de Gezond Brein Nieuwsbrief met extra tips en informatie. 

Kan ik dementie voorkomen door deze training?

Een gezonde leefstijl of het volgen van de adviezen uit de training zijn helaas geen garantie om geen dementie te krijgen. Alzheimer en andere vormen van dementie zijn ingewikkelde ziektes die iedereen kunnen treffen. De achteruitgang van de hersenen heeft te maken met leeftijd, genen, erfelijkheid en andere omstandigheden die (nog) niet te controleren zijn. Daarom blijven onderzoekers onverminderd zoeken naar oorzaken, diagnose en behandelingsmogelijkheden. Maar door een gezonde leefstijl kunt u de kans op dementie wél verkleinen of de symptomen vertragen. In de reeks 'Houd uw brein gezond' geven we u tips hoe u dit doet.

Hoeveel e-mails zal ik ontvangen?

U ontvangt zes informatieve thema-mails met tips, informatie en inspiratie. U kunt zich natuurlijk ten alle tijden afmelden voor de e-mailings, door de link onderaan de mail. Na afloop van de training ontvangt u eens per maand de Gezond Brein Nieuwsbrief met extra tips, interessante informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van deelnemers van de training.

Alzheimer Nederland gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Door het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Lees meer in onze privacyverklaring.