Training voor vrijwilligers die omgaan met iemand met dementie

Training voor omgaan met iemand met dementie

Voor mensen met dementie is het belangrijk om zo lang mogelijk onderdeel te blijven uitmaken van de maatschappij, bijvoorbeeld door het uitoefenen van een hobby. Door dementie kan dit op een gegeven moment lastig worden en voelen mensen zich genoodzaakt te stoppen met hun hobby. Maar wat als zij met een beetje hulp van hun omgeving nog wél mee kunnen blijven doen? 

Samen dementievriendelijk heeft de training ‘In het vrijwilligerswerk’ ontwikkeld voor vrijwilligers (en belangstellenden) die nog weinig weten over dementie of het omgaan met iemand met dementie, maar wél hiermee in aanraking kunnen komen in het vrijwilligerswerk dat zij doen. Bijvoorbeeld op de sportclub, bij de biljartvereniging, in een verzorgingshuis of in het buurthuis.

Aan de hand van een aantal veel voorkomende situaties en vragen leert u in deze training hoe dementie te kunnen herkennen en om iemand met dementie verder te kunnen helpen. Op deze manier kunnen mensen  met dementie gewoon  blijven sporten, biljarten en meedoen. De training is gratis te volgen op www.samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod . Het volgen van de training duurt ongeveer 10- 15 minuten.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door