Mooie fragmenten uit de TV show

Portret van Wim (60) en zijn vrouw Monique

Wim is al bijna 45 jaar samen met Monique (57). In 2020, na een aantal jaar van gekke gedragsveranderingen, kwam de diagnose FTD. Zeven maanden later verhuisde hij naar een zorginstelling.

Portret van Angelique (54) en haar man Ron

Angelique is al veertig jaar samen met Ron (57) en woont in Maastricht. Ze kreeg de diagnose Alzheimer in 2019. Haar wereld is klein geworden, ze is onzeker en heeft heel weinig energie.

Portret van Jan (64) en zijn vrouw Anja

Jan werd geboren in Indonesië en verhuisde later naar Nederland. Dertien maanden geleden is er Alzheimer geconstateerd, later ook vasculaire dementie. Het lukt Jan nog amper om te praten. Een zin formuleren duurt eindeloos, maar je voelt dat hij nog veel begrijpt.

Portret van Ilse (63) en haar zoon Floris

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. In 2020 kreeg ze de diagnose Alzheimer (en LBD) nadat ze thuis kwam te zitten met een burn-out. Ze heeft er zelf voor gekozen om in een kleinschalige zorginstelling te wonen. Dat geeft haar rust. 

Onderzoekers aan het woord

Optreden Veldhuis & Kemper

Gratis Vergeet-mij-niet-speldje

Bestel ook één van de mooie Vergeet-mij-niet-producten, zoals het gratis Vergeet-mij-niet-speldje, het verfijnde hangertje of de sleutelhanger. Elke aankoop draagt bij aan belangrijk onderzoek naar dementie! ♥

Bekijk alle producten

 

 

Doe de geheugentest

Voor jezelf of voor een ander

✔ In een paar minuten jouw persoonlijke score

Start de geheugentest