Vacature campagneleider programma Samen dementievriendelijk

Neem jij de lead in al onze communicatie en campagnes, online én offline?

En wil je:

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: Best Workplace 2020!
 • Jouw creatieve ideeën om kunnen zetten naar concrete acties?
 • Ruim baan voor jouw en onze ambities. Bij ons geldt: als je wil, dan kan het!

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een dementievriendelijke samenleving.

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land.

Programma Samen dementievriendelijk

Dementie komt steeds vaker voor. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen. Met onze campagnes willen we de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Daarnaast dementie leren herkennen en er beter mee om te gaan. Wat kun jij doen?

Inmiddels zijn we op weg naar 450.000 dementievrienden, waarvan de helft een training heeft gevolgd. Maar voor een echt dementievriendelijke samenleving reiken onze ambities verder. Samen met het ministerie van VWS hebben we ons als doel gesteld om in de komende vijf jaar dit aantal te verdubbelen. Jongeren hebben daarbij onze extra aandacht.

Jouw rol

Onze kernboodschap is heel helder. De belangrijkste uitdaging is om telkens innovatieve manieren te vinden om die boodschap en het programma Samen dementievriendelijk onder de aandacht te brengen bij verschillende doelgroepen.

Jij neemt de lead in de ontwikkeling van zowel al onze campagnes, als alle in- en externe communicatie, zowel on- als offline. Een campagne met impact begint natuurlijk bij een goed idee, maar zonder plan ben je nergens. Als enthousiaste teamspeler, neem jij daarin het voortouw. Je zorgt ervoor dat de creatieve ideeën van jou en je collega contentspecialisten en online marketeers worden vertaald naar concrete doelstellingen, planning, resultaten en budgetten.

Daarna ga je samen aan de slag met het uitwerken van de communicatie-uitingen. Van ervaringsverhalen tot campagneboodschap én dat allemaal in onze eigen (huis)stijl. Daarnaast stroomlijn je de afstemming met alle interne en externe stakeholders. Daarin zoek je de verbinding en weet je mensen mee te krijgen.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wij zelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen. Daarmee hebben we in 2020 de award voor Best Workplace gewonnen!

En verder:

 • Een contract voor 5 jaar (duur van het project), 32 uur per week.
 • Een goed salaris tussen de € 3.300,- en € 4.100,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden en flexibel werken.
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vak.
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort afgewisseld bij jou thuis.

Dus ben jij iemand die:

 • Stevige communicatie- en (marketing) campagne ervaring combineert met projectleiding skills en het aansturen van reclame- en mediabureaus.
 • Kan denken én schakelen op HBO+ niveau.
 • Niet alleen creatief en innovatief is, maar ook kan verbinden.

Dan gaan we heel graag met je in gesprek.

Wat kun je van ons verwachten?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht vóór 24 mei 2021 naar Karin Bradley (interim HR) via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Voorbeeld van een campagne die je hebt geleid, waar je het meest trots op bent en dat je zou willen presenteren in het eerste gesprek.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel dan je toekomstig leidinggevende Katherine Ruitinga, Projectleider Samen dementievriendelijk. Je kunt haar bereiken via haar email adres katherine.ruitinga@samendementievriendelijk.nl of 06-30349536.

Best place to work

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot gecertificeerd ‘Best place to work’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!

> Bekijk hier waarom Alzheimer Nederland een Best Workplace is

Extra bijzonder: wij zijn het enige goede doel op de lijst Best Workplaces 2020.