Vacature community manager

Word jij de community-katalysator op ons platform dementie.nl?

En wil je: 

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: Best Workplace 2020!
 • Ons platform en onze dienstverlening verbeteren met jouw waardevolle inzichten?
 • Ruim baan voor jouw en onze ambities. Bij ons geldt: als je wil, dan kan het!

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een toekomst zonder dementie.

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land. 

Dementie.nl

Dementie.nl is het vernieuwde platform van Alzheimer Nederland voor zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers. Hier bieden we ondersteuning in het omgaan met dementie in al zijn vormen en fasen. Bijvoorbeeld met onze informatie en tips, veelzijdige experts en online trainingen. 

Daarnaast zijn we een platform voor verbinding. Bezoekers kunnen bij ons op een veilige manier hun hart luchten, vragen stellen, discussies en gesprekken voeren en ervaringen delen met anderen. Het is een dynamisch platform dat voortdurend wordt uitgebreid, geanalyseerd en verbeterd. Inmiddels bereiken we jaarlijks bijna 1,5 miljoen unieke bezoekers.

Die bezoekers worden door ons als organisatie geholpen, maar minstens evenveel door elkaar. En dat is precies waar we dit platform voor gebouwd hebben. We faciliteren hiermee contact met lotgenoten, die elkaar helpen met nuttige tips, persoonlijke ervaringen en herkenbare verhalen. Om dat nog verder te stimuleren en in goede banen te leiden zoeken we nu een community manager! 

Jouw rol

Als ervaren community manager ben je de onmisbare schakel tussen de gebruikers van ons platform en Alzheimer Nederland. Je bent dagelijks in contact met mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met dementie. Hierdoor weet je wat er leeft en speelt. Op basis van jouw input bekijken we hoe we onze dienstverlening en ons platform continu kunnen verbeteren voor onze community. Een recent voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van ons vernieuwde platform speciaal voor mensen met dementie. 

Als echte netwerker met een missie weet je mensen met elkaar in contact te brengen en in beweging te krijgen. Dit doe je door actief en zichtbaar te zijn zowel binnen als buiten onze eigen community en op social media. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werving, training en coördinatie van de vrijwillige moderatoren.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Je krijgt van ons:

 • Een contract van 28 tot 32 uur per week.  
 • Een goed salaris tussen de € 3.000,- en maximaal € 4.300,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden en flexibel werken. 
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vak.
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort afgewisseld bij jou thuis

Dus ben jij iemand die:

 • Ruime ervaring heeft met het in beweging brengen van een community?
 • Een zelfstarter is- die ook buiten de hokjes kan denken?
 • Analytisch is en de cijfers met het verhaal erachter kan combineren?
 • Een echte netwerker is met overtuigingskracht?
 • Kan denken én schakelen op HBO/WO-niveau ?
 • Aantoonbare kennis heeft over dementie? (Bij voorkeur vanuit een professionele achtergrond)

Dan gaan we heel graag met je in gesprek. 

Hoe nu verder?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht vóór 25 juni 2021 naar Karin Bradley (interim HR) via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Wat jouw meest succesvolle campagneproject is en welke resultaten jij weet te bereiken. 
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom houden we sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel dan je toekomstig leidinggevende Claartje Aarts, teamleider dialoog landelijke hulp. Je kunt haar bereiken via c.aarts@alzheimer-nederland.nl of 06-57590275.
 

Best place to work

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot gecertificeerd ‘Best place to work’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!

> Bekijk hier waarom Alzheimer Nederland een Best Workplace is

Extra bijzonder: wij zijn het enige goede doel op de lijst Best Workplaces 2020.