Vacature contentspecialist programma Samen dementievriendelijk

Creëer jij content in woord en beeld met een grote maatschappelijke impact?

En wil je:

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: Best Workplace 2020!
 • Aan de slag als creatieve alleskunner: storytelling, video, blogs etc.
 • Ruim baan voor jouw en onze ambities. Bij ons geldt: als je wil, dan kan het!

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een dementievriendelijke samenleving.

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land.

Programma Samen dementievriendelijk

Dementie komt steeds vaker voor. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen. Met onze campagnes willen we de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Daarnaast dementie leren herkennen en er beter mee om te gaan. Wat kun jij doen?

Inmiddels zijn we op weg naar 450.000 dementievrienden, waarvan de helft een training heeft gevolgd. Maar voor een echt dementievriendelijke samenleving reiken onze ambities verder. Samen met het ministerie van VWS hebben we ons als doel gesteld om in de komende vijf jaar dit aantal te verdubbelen. Jongeren hebben daarbij onze extra aandacht.

Jouw rol

Als ervaren contentspecialist weet jij als geen ander hoe je voor impact zorgt. Hoe je met woord en beeld mensen en organisaties overtuigt om dementievriend te worden en/of onze trainingen te volgen. De juiste boodschap via de juiste kanalen bij de juiste doelgroep dus, zowel online als offline.

Je bent daarin een creatieve alleskunner. Storytelling, video’s, blogs, vlogs, beeld, teksten? Je draait er je hand niet voor om. Ook draag jij jouw steentje bij aan het opzetten en uitvoeren van de contentstrategie en -kalender, en stuur je onze (niet commerciële) content aan via socialmediakanalen.

Als echte zelfstarter én teamspeler weet je de weg naar de juiste informatie te vinden. Aan kennis en netwerk hebben we sowieso geen gebrek. Je zult veel schakelen met één van onze vele interne en externe experts, vrijwilligers en collega’s binnen Alzheimer Nederland.

Een campagne met impact begint natuurlijk met een goed idee, maar we werken altijd planmatig en vanuit concrete doelstellingen aan resultaten. De campagneleider is daarbij in de lead, met jou en je content- en online marketingcollega’s als specialisten in het team.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wij zelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen. Daarmee hebben we in 2020 de award voor Best Workplace gewonnen!

En verder: 

 • Een contract voor 5 jaar (duur van het project), 24 uur per week.
 • Een goed salaris tussen de € 3.000,- en € 3.900,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden en flexibel werken.
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vak.
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort afgewisseld bij jou thuis.

Dus ben jij iemand die:

 • Stevige ervaring heeft als content specialist en ons kan laten zien hoe jij voor impact weet te zorgen. In woord én beeld.
 • Kan denken én schakelen op HBO niveau.
 • Een ontzettend leuke, creatieve en resultaatgerichte collega is om mee samen te werken.

Dan gaan we heel graag met je in gesprek.

Wat kun je van ons verwachten?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht vóór 24 mei 2021 naar Karin Bradley (interim HR) via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Hoe we een aantal voorbeelden kunnen zien van content die jij hebt gemaakt (bv. online portfolio).
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel dan je toekomstig leidinggevende Katherine Ruitinga, projectleider Samen dementievriendelijk. Je kunt haar bereiken via katherine.ruitinga@samendementievriendelijk.nl of 06-30349536.

Best place to work

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot gecertificeerd ‘Best place to work’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!

> Bekijk hier waarom Alzheimer Nederland een Best Workplace is

Extra bijzonder: wij zijn het enige goede doel op de lijst Best Workplaces 2020.