Vacature functioneel beheerder / procesanalist

Ben jij een functioneel beheerder of procesanalist met een ijzersterk analytisch vermogen?

En wil je: 

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: Best Workplace 2020! 
 • Onze bedrijfsprocessen en applicaties zo optimaal mogelijk laten functioneren? 
 • Een uitdagende functie en continu bijdragen aan innovatie?

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een toekomst zonder dementie. 

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land. 

Jouw rol

Alzheimer Nederland heeft een modern en toekomstgericht IT-landschap. Je belangrijkste doel als functioneel beheerder en procesanalist is dat onze bedrijfsprocessen, met alle bijbehorende informatiesystemen en gegevens, optimaal functioneren. 

Daarbij zorg je dat onze processen en systemen continu worden aangepast aan de wensen en eisen van onze teams. Dat doe je door samen met deze teams wijzigingsverzoeken uit te werken, bedrijfsprocessen met bijbehorende systemen te analyseren en een functioneel ontwerp op te stellen voor de gewenste aanpassingen. Je coördineert vervolgens de realisatie hiervan met onze ICT-leveranciers.

Je primaire focus ligt op ons CRM-systeem (Nexios) en de applicaties die daaraan gekoppeld zijn, zoals ons Customer Data Platform en de applicaties voor marketing automation en e-mail. Je bent aan de lopende band bezig met afwisselende projecten, zoals het innoveren/verbeteren van processen rondom fondsenwerving en de (digitale) dienstverlening aan vrijwilligers, mantelzorgers en onze andere doelgroepen. 

Je staat altijd in verbinding met de mensen die aan het proces verbonden zijn. Dit kunnen je collega’s zijn van andere afdelingen, maar ook onze vrijwilligers die graag een zo prettig mogelijke gebruikerservaring wensen. Je kunt je verplaatsen in de mensen die moeten werken met onze systemen en weet hun wensen te vertalen. Soms in de vorm van aanpassingen in de systemen, soms door ondersteuning of training te bieden in het gebruik van het systeem.

Daarnaast onderhoud je ook contacten met onze applicatie leveranciers en werk je met hen samen bij het realiseren van aanpassingen en wijzigingen in het systeem. Hiervoor ben je in staat een ‘deep-dive’ te nemen in een systeem, haal je informatie op bij de leverancier en kom je gezamenlijk tot een oplossing. 

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wij zelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen. Daarmee hebben we in 2020 de award voor Best Workplace gewonnen!

En verder: 

 • Een contract voor een jaar, voor 24 uur, met uitzicht op een vast contract.  
 • Een goed salaris tussen de €2.600,- en maximaal € 3.700,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Mogelijkheid tot flexibel werken.
 • 25 vakantiedagen, op basis van een 38-urige werkweek, met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen.
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort afgewisseld bij jou thuis.

Dus ben jij iemand die:

 • IJzersterk is in het analyseren van processen en applicaties?
 • Weet hoe een functioneel ontwerp opgesteld moet worden? 
 • Kan denken én schakelen op HBO niveau. 
 • Kennis heeft van BiSL? (een pré; helemaal geweldig!)
 • En ook nog eens goed met mensen kan schakelen? 

Dan gaan we heel graag met je in gesprek. 

Hoe nu verder?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar Karin Bradley vóór 16 juni 2021 (interim HR) via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom houden we sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel dan je toekomstig leidinggevende Marijke van Doorn, Manager Informatiemanagement & ICT. Je kunt haar bereiken via m.vandoorn@alzheimer-nederland.nl of 06-24272662.

Best place to work

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot gecertificeerd ‘Best place to work’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!

> Bekijk hier waarom Alzheimer Nederland een Best Workplace is

Extra bijzonder: wij zijn het enige goede doel op de lijst Best Workplaces 2020.