Vacature online marketeer programma Samen dementievriendelijk

Weet jij te bereiken dat wij voor grote maatschappelijke impact zorgen?

En wil je: 

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: Best Workplace 2020!
 • Zelf aan het stuur van je online marketingcampagnes. 
 • Ruim baan voor jouw en onze ambities. Bij ons geldt: als je wil, dan kan het!

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een dementievriendelijke samenleving. 

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land.

Programma Samen dementievriendelijk

Dementie komt steeds vaker voor. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen. Met onze campagnes willen we de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Daarnaast dementie leren herkennen en er beter mee om te gaan. Wat kun jij doen?

Inmiddels zijn we op weg naar 450.000 dementievrienden, waarvan de helft een training heeft gevolgd. Maar voor een echt dementievriendelijke samenleving reiken onze ambities verder. Samen met het ministerie van VWS hebben we ons als doel gesteld om in de komende vijf jaar dit aantal te verdubbelen. Jongeren hebben daarbij onze extra aandacht.

Jouw rol

Wij gaan voor campagnes met impact, campagnes waarmee je mensen en organisaties overtuigt om dementievriend te worden en/of onze trainingen te volgen. Jij zorgt ervoor dat onze online marketingcampagnes ook écht spot-on bij de juiste doelgroep terecht komen.

Je bepaalt de juiste strategie voor de verschillende online kanalen, monitort prestaties en optimaliseert. Daarin ben je enerzijds analytisch en een kei in de cijfers. Anderzijds voel je feilloos aan wat er nodig is om een campagne de juiste boost te geven. Ook weet je door middel van marketing automation bij te dragen aan een optimale klantervaring.

Bij onze campagnes werken we altijd planmatig en vanuit concrete doelstellingen aan resultaten. De campagneleider is daarbij in de lead, met jou en je content- en online marketingcollega’s als specialisten in het team. Daarbij heb je je eigen targets. Je draagt daarnaast ook bij aan verdere optimalisatie van de online kanalen (voornamelijk web & email/nieuwsbrief). Jij bent aan zet!

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wij zelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen. Daarmee hebben we in 2020 de award voor Best Workplace gewonnen!

En verder: 

 • Een contract voor 5 jaar (duur van het project), 32 uur per week.
 • Een goed salaris tussen de € 3.000,- en € 3.900,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden en flexibel werken. 
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vak.
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort afgewisseld bij jou thuis.

Dus ben jij iemand die:

 • Ons er met cijfers en data van overtuigt dat je in staat bent om impact en resultaat te bereiken.
 • Kennis heeft van SEO, SEA, Google Analytics, Facebook Business Manager, social media advertising,  retargeting, A/B testing (VWO), CMS-statistieken en site usability (o.a. Hotjar).
 • Kan denken én schakelen op HBO niveau. 
 • Een ontzettend leuke en resultaatgerichte collega is om mee samen te werken. 

Dan gaan we heel graag met je in gesprek. 

Hoe nu verder?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht vóór 24 mei 2021 naar Karin Bradley (interim HR) via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Wat jouw meest succesvolle campagne is en welke resultaten jij weet te bereiken. 
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een  eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel dan je toekomstig leidinggevende Katherine Ruitinga, projectleider Samen dementievriendelijk. Je kunt haar bereiken via katherine.ruitinga@samendementievriendelijk.nl of 06-30349536.

Best place to work

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot gecertificeerd ‘Best place to work’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!

> Bekijk hier waarom Alzheimer Nederland een Best Workplace is

Extra bijzonder: wij zijn het enige goede doel op de lijst Best Workplaces 2020.