Vacature: projectleider Samen dementievriendelijk a.i.

Alzheimer Nederland werkt al meer dan 30 jaar aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving. Het is onze missie om dementie te voorkomen of te genezen. Dit doen we door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Zolang dementie nog een ongeneeslijke ziekte is, blijven we werken aan verbetering van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we met voorlichting, belangenbehartiging en hulp en lotgenotencontact. Met 48 regionale afdelingen en 241 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk bereik. Alzheimer Nederland is grotendeels afhankelijk van particuliere giften en heeft een CBF-keurmerk voor goede doelen.

In het vijfjarige programma ‘Samen dementievriendelijk’ willen we een beweging op gang brengen met burgers, gemeenten en bedrijven om Nederland bewust te maken van de toenemende impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger en beter leren omgaan met mensen met dementie in het dagelijkse leven. Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Als gevolg van ziekte van de huidige projectleider zijn we voor het programma ‘Samen dementievriendelijk’ voor in ieder geval de duur van een half jaar op zoek naar een:

Projectleider ‘Samen dementievriendelijk’ ad interim (32 uur)

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de door de subsidieverstrekker (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gestelde strategische doelstellingen. Dit doe je samen met een gemotiveerd en divers team van projectmedewerkers. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de aansturing van dit team, bestaande uit 14 medewerkers


Wat zijn je werkzaamheden?

 • Het opstellen van jaarplannen op basis van de subsidieaanvraag voor het programma.
 • Het uitwerken van concrete acties/jaarplannen voor de werkpakketten trainingen, campagne/media, online platform en service en bedrijven.
 • Het voeren van de regie over de uitvoering van het programma.
 • Het bewaken van het budget.
 • Het periodiek rapporteren over de voortgang van het project aan het managementteam, Ministerie VWS en de stuurgroep (bestaande uit PGGM, Deltaplan Dementie en Alzheimer Nederland).
 • Het projectteam hiërarchisch aansturen, zodanig dat de teamleden efficiënt, effectief en in een prettige sfeer hun eigen en de integrale doelstellingen kunnen realiseren.
 • Het identificeren, aangaan, monitoren en evalueren van relevante samenwerkingsverbanden (politiek, bedrijfsleven en samenleving) voor het realiseren van de projectdoelstellingen.
   

Wat breng je?

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 6-8 jaar relevante werkervaring;
 • Diepgaande kennis van en ervaring met projectmanagement;
 • Kennis van dementie is een pre;
 • Aantoonbare ervaring en een netwerk binnen de zakelijke markt en politiek;
 • Aantoonbare ervaring met het opzetten en implementeren van complexe strategische programma’s;
 • Bereidheid om incidenteel buiten kantooruren te werken.
   

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je samenwerkt met leuke collega’s in een prima werksfeer. Aanstelling geschiedt voor de duur van een half jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Salaris is marktconform tussen de €3.500 en €5.200 bij een fulltime dienstverband (38 uur). Alzheimer Nederland heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.
 

Heb je vragen?

Neem voor vragen over de procedure contact op met Gonnie van de Werken, telefoonnummer 033 – 303 25 92 (ma/di/do) of via g.vandewerken@alzheimer-nederland.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Julie Meerveld, telefoonnummer 033-303 25 42 (via secretariaat).
 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 23 november 2018 je motivatie met cv naar Gonnie van de Werken: vacatures@alzheimer-nederland.nl onder vermelding van ‘projectleider Samen dementievriendelijk ad interim'.