Vacature: stage Online Dementiepanel

Alzheimer Nederland werkt al meer dan 30 jaar aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving. Het is onze missie om dementie te voorkomen of te genezen. Dit doen we door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Zolang dementie nog een ongeneeslijke ziekte is blijven we werken aan verbetering van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we door het geven van voorlichting, belangenbehartiging en het bieden van mogelijkheden voor hulp en lotgenotencontact. Met 48 regionale afdelingen en 246 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk bereik. Alzheimer Nederland is grotendeels afhankelijk van particuliere giften en heeft een CBF-keurmerk voor goede doelen.

 

Alzheimer Nederland zoekt een

stagiair(e) voor opzetten Online Dementiepanel

 

Doelstelling stage

Als stagiair(e) ondersteun je het team belangenbehartiging bij het opzetten van een online panel voor mensen met dementie, het zogeheten Dementiepanel. Je bedenkt een plan om dit panel op te zetten en vorm te geven en voert dit uit. Het eindproduct is een Dementiepanel met minstens 50 leden die geraadpleegd kunnen worden via online vragenlijsten, voor de belangenbehartiging van mensen met dementie.
 

Inhoud stagewerkzaamheden

 • Het bedenken van een plan voor het opzetten en beheren van een panel voor mensen met dementie (Dementiepanel), waaronder het bedenken van een strategie om leden te werven.
 • Het ontwikkelen van communicatiemiddelen (website, flyers).
 • Het werven van mensen met dementie voor het panel (we streven naar 50 leden) en contact met hen onderhouden.
 • Het afnemen van vragenlijsten bij het panel. Een externe panelbeheerder ondersteunt hierbij.
 • Het maken van een plan voor de borging van het Dementiepanel.
   

Wij zoeken

Een enthousiaste en initiatiefrijke student (hbo- of universitair) die:

 • het geven van een stem aan mensen met dementie in de maatschappij een warm hart toedraagt;
 • kennis heeft van het ontwikkelen van online en offline communicatiemiddelen;
 • op een frisse en creatieve manier meedenkt;
 • goede communicatieve vaardigheden heeft, met name richting mensen met dementie;
 • gevoel voor tekst heeft;
 • initiatief durft te nemen en zelfstandig kan werken.
   

Wij bieden

Een prettige, stimulerende werkomgeving waarin je zelfstandig, maar ook in een enthousiast team kunt werken. Daarnaast word je op een goede manier begeleid door onze medewerker van team belangenbehartiging. De stageplaats is beschikbaar per 1 februari 2019 voor maximaal 32 uur per week voor de duur van vier maanden. Je ontvangt een vergoeding van € 2,25 per uur. Wanneer je geen OV-studentenkaart hebt, worden reiskosten vergoed conform onze reiskostenregeling. Het kantoor van Alzheimer Nederland is in Amersfoort naast het station.
 

Heb je vragen?

Neem voor vragen over de procedure contact op met Ievonne van Limpt (adviseur P&O): 033 - 303 25 94. Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Susanne van den Buuse (medewerker belangenbehartiging): 033 - 303 25 47.
 

Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 21 januari naar Susanne van den Buuse, medewerker belangenbehartiging: s.vandenbuuse@alzheimer-nederland.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.