Vacature teamleider Dialoog en Landelijke hulp

Wij zijn Alzheimer Nederland. Jij binnenkort ook?

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken wij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor iedereen die er nu mee te maken heeft.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, dat doen wij in de regio, in politiek Den Haag, in de onderzoekscentra, in de media, overal. Met een unieke positie als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie is Alzheimer Nederland autoriteit op dementie gebied.

Innovatief, onafhankelijk en resultaatgericht: dat zijn wij. En altijd nieuwsgierig naar hoe het nóg beter kan.

En jij? Ben jij net zo bevlogen als wij en houd je van impact maken? Doe je dat het liefst binnen een organisatie die écht het verschil wil maken? Reageer dan op de vacature van:

teamleider Dialoog en Landelijke Hulp (32 - 36 uur)

Het team Dialoog en Landelijke Hulp voorziet in de behoefte van mensen met dementie en naasten om op een laagdrempelige manier (online en offline) informatie en hulp te vinden over dementie. Zij doen dit o.a. op het platform dementie.nl, via de AlzheimerTelefoon en via offline brochures. Wij zoeken voor dit team een stevige teamleider die door het inzetten van individuele talenten en drijfveren een succesvol team weet neer te zetten.
 

Wat doe je als teamleider?

 • Je bouwt, vanuit een heldere visie, het online platform dementie.nl verder uit in een goede balans tussen beheer en de innovatieve ontwikkeling van diensten.
 • Je verbetert en bouwt de integratie van de offline dienstverlening met het online platform uit en zorgt ervoor dat de dienstverlening onderdeel is van de totale organisatie.
 • Je motiveert, stimuleert en inspireert teamleden, en geeft hen voldoende ruimte om hun eigen verantwoordelijkheden in een project te nemen.
 • Je bent in staat om over de grenzen van het eigen team te kijken, interne samenwerking aan te gaan en functionele contacten te onderhouden met de interne organisatie.
 • Je gaat actief externe samenwerkingen aan om in het netwerk van externe partijen de benodigde informatie, expertise of aanvullende dienstverlening te organiseren.
 • Je weet wat er speelt binnen de doelgroep van mensen met dementie en mantelzorgers en je hebt inzicht in de ontwikkelingen binnen het werkveld. Als je zelf bepaalde kennis niet hebt, weet je goed waar de kennis en inzichten te halen zijn.

Wat breng je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, aangevuld met minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je beschikt over een coachende stijl van leiding geven.
 • Je hebt ruime ervaring in het managen van een team én in het leiden van projecten met IT-componenten.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid én gevoel voor humor.
 • Je bent ondernemend, zakelijk en besluitvaardig
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van mensen met dementie en hun naasten.
   

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je samenwerkt met leuke collega’s in een prima werksfeer. Het salaris is marktconform tussen de € 3.600 en maximaal € 5.400 bruto per maand op basis van 38 uur per week. Alzheimer Nederland heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling met onder andere een tijd-voor-tijd-regeling, 25 vakantiedagen (met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen), OV trajectkaart en mogelijkheden om op verschillende plekken te werken. De aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.  

Heb je vragen?

Neem voor vragen over de procedure contact op met Ievonne van Limpt (adviseur P&O): 033 - 303 25 94 (ma/di/wo/vr). Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Marco Blom (hoofd Wetenschappelijk Onderzoek en Hulp & Informatie), via secretaresse Mariëlle Wolf: (033) 303 25 91.
 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 13 juli 2020 je motivatie met cv naar: vacatures@alzheimer-nederland.nl o.v.v. vacature teamleider Dialoog en Landelijke Hulp

De eerste gesprekken zijn gepland op woensdag 22 juli. De tweede gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 28 juli.  

Best Workplace 2020

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot ‘Best Workplace 2020’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en waar successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!