Voorstelling ‘Oploskoffie’ over dementie bij Het Laar op 19 maart 2018

Vergeet Me Niet Het Laar

Zorglocatie Het Laar houdt maandagavond 19 maart weer een nieuwe ‘Vergeet-me-niet’-avond. Ditmaal speelt Pythia Winia de voorstelling ‘Oploskoffie’. Een aangrijpende en herkenbare voorstelling over dementie en wat dit doet met de directe omgeving van de persoon met dementie.

Deze voorstelling is doorspekt met humor én een groeiende zwarte rand. Recht uit het hart en als ‘ervaringsdeskundige’ slaat Pythia heersende taboes over en stapt, met respect, middenin de materie.

Oploskoffie heeft autobiografische elementen aangevuld met ervaringen van anderen en vergelijkbare situaties. Het toont een indringend beeld van drie vrouwen; oma, dochter en kleindochter. Ieder reageert op eigen wijze op de dementie van de oudste. Oma staat centraal en ‘loopt leuk leeg’ zoals de kleindochter constateert. De dochter reageert vanuit haar zorgende rol.

Angst, humor, onzekerheid, verbloemen van het vergeten, zoeken van nieuwe logica om gedrag te verklaren… het passeert allemaal de revue.

De ‘Vergeet-me-niet’-avond begint om 19.30 uur en is in Chapeau!, het restaurant van Het Laar, aan de Generaal Winkelmanstraat 175 in Tilburg. De avond is gratis te bezoeken.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door