Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

Bestuurslid Samen dementievriendelijk

Als bestuurslid Samen dementievriendelijk zie je het als een uitdaging om jouw regio dementievriendelijker te maken. Dit doe je door zoveel mogelijk trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten binnen jouw regio te realiseren, waarmee de kennis over dementie wordt vergroot en waarin deelnemers leren hoe om te gaan met mensen met dementie. Je maakt een voorstel voor het activiteitenplan. Dit doe je gezamenlijk met de bestuursleden Belangenbehartiging en Voorlichting (of je hebt deze portefeuille ook).

> Bekijk vacatures

Trainer Samen dementievriendelijk

Als trainer Samen dementievriendelijk lever je een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Tijdens jouw trainingen leer je deelnemers hoe ze dementie kunnen herkennen én hoe ze hier vervolgens in de praktijk mee om kunnen gaan. Je verzorgt de trainingen samen met een medetrainer en aan de hand van een door Alzheimer Nederland ontwikkeld draaiboek. Tijdens de training zorg jij voor een prettige, vertrouwde, veilige én open sfeer. Jaarlijks verzorg je zo’n tien trainingen, zowel online als op locatie. De trainingen op locatie zijn altijd bij jou in de buurt, je hoeft dus nooit ver te reizen.

> Bekijk vacatures

Meer informatie

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger bekijk dan de vacatures in jouw regio of neem contact met ons op via vrijwilligersvacature@alzheimer-nederland.nl. Weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan eerst de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!