Vrijwilligersplein

Alzheimer Nederland heeft zo'n 35.000 vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn om mensen met dementie en hun dierbaren te helpen. Om jou als vrijwilliger goed te kunnen ondersteunen hebben wij een online platform ontwikkeld: het Vrijwilligersplein.

Als vrijwilliger ben jij voor ons van onschatbare waarde. En daarom willen wij je zoveel mogelijk ondersteunen in het werk dat jij doet. Het Vrijwilligersplein is bedoeld voor ál onze vrijwilligers, ongeacht welke functie je uitoefent. Of je nu voorlichter bent, collectant of voorzitter. Op dit online platform kun je gemakkelijk alle informatie, documenten, filmpjes, actualiteiten en inspiratieverhalen vinden. Zodat je op een efficiënte en prettige manier je werk kunt doen. 

Voorbeelden van informatie op het Vrijwilligersplein

  • Ali van de collecte in Delfzijl maakt het stratenplan voor haar buurt naar aanleiding van een inspiratieverhaal dat ze op het Vrijwilligersplein gelezen had.

  • Webmaster Jeannet uit Doetinchem bekijkt een webinar over hoe je Facebook kunt inzetten om regionaal meer bekendheid te krijgen.

  • Penningmeester Salih uit Amsterdam downloadt het financiële format dat hij nodig heeft om de jaarrekening van de regionale afdeling op te stellen.

  • Charlotte is belangenbehartiger in Zeeland en gaat bij de wethouders langs om het inspiratieboekje te overhandigen. Een foto stuurt zij in ter inspiratie voor anderen.

  • Gespreksleider Ton van het Alzheimer Café in Amersfoort meldt zich via het Vrijwilligersplein aan voor de training Gespreksleider.

  • Als nieuwe vrijwilliger uit Roermond bekijkt Karima een voorlichtingsfilmpje over dementie. 

Ben je vrijwilliger en wil je meer informatie? Ga dan naar het Vrijwilligersplein!