Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

Bestuursfunctie Alzheimer Café

Als bestuurslid Alzheimer Cafés ben jij hét aanspreekpunt voor de werkgroepen van alle Alzheimer Cafés in jouw regio. Samen met de coördinatoren van de lokale Alzheimer Cafés stel je de jaarlijkse begroting op en bepaal je de doelen. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Cafés. Je weet onze missie onder de aandacht te brengen bij een relevant netwerk en draagt bij aan goede informatievoorziening op de website van de regionale afdeling en eventueel social media. 

> Bekijk vacatures

Alzheimer Café Coördinator

Als Alzheimer Café coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Cafés. Dit doe je samen met een team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Daarnaast bouw je aan een relevant netwerk en werf je fondsen en vrijwilligers voor jouw cafés. Als lid van de werkgroep stel je samen met het bestuurslid de jaarlijkse begroting op. 

> Bekijk vacatures

Werkroep vrijwilliger

Het Alzheimer Café is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact. Als werkgroep lid verzorg je de inhoudelijke voorbereiding van het Alzheimer Café. Door het bijwonen van de café avonden signaleer jij waar de vragen van bezoekers liggen. Na afloop wordt bekeken welke vragen en onderwerpen interessant zijn voor één van de volgende cafés. 

> Bekijk vacatures

Gespreksleider

Als gespreksleider bij het Alzheimer Café ben je hét gezicht van het café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. 

> Bekijk vacatures

Gastvrouw/gastheer

Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Café ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het café. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de avond. Vervolgens help je mee in de catering of bij de boekentafel. Je maakt een praatje met aanwezigen en met eventuele emoties van bezoekers weet je gepast om te gaan. Eventuele vragen signaleer je en geef je door aan de gespreksleider.

> Bekijk vacatures 

Communicatie en PR vrijwilliger

Als Alzheimer Café communicatie en PR vrijwilliger zorg je ervoor dat de activiteiten van jouw café volop onder de aandacht komen in jouw regio. Dit doe je via onze eigen on- en offlinekanalen, maar ook via de lokale pers. Je weet precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. Jij vult de nieuwsbrief voor de bezoekers van het Alzheimer Café met interessante content. Je onderhoudt ook goede contacten met lokale en regionale journalisten. 

> Bekijk vacatures

Alzheimer Café vrijwilliger

Als algemeen vrijwilliger krijg je gedurende zes maanden de ruimte om uit te zoeken wat je wil en waar je interesses liggen. Je gaat met vrijwilligers van de diverse afdelingen in gesprek en samen met hen ontdek je wat bij je past. Je bezoekt bijvoorbeeld een Alzheimer Café waar je kennis maakt met het team. Door de combinatie van bezoekjes en dialoog kom je erachter wat de mogelijkheden zijn en wat er bij je past. En heb je zelf ideeën om de levenskwaliteit van mensen met dementie te vergroten in jouw regio? Dan horen we die natuurlijk graag!  

> Bekijk vacatures

Meer informatie

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger bekijk dan de vacatures in jouw regio of neem contact met ons op via vrijwilligersvacature@alzheimer-nederland.nl. Weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan eerst de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!