Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

Bestuurslid Belangenbehartiging

Als bestuurslid belangenbehartiging maak je deel uit van het regionale bestuur. Binnen jouw regio ben je gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners. Je bent op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit. Door intensief te netwerken, nieuwsgierig te zijn en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven, ontdek je vanzelf kansen. Jouw doel is het leven makkelijker maken voor mensen met dementie en hun naasten in de regio.

> Bekijk vacatures

Belangenbehartiger Regionaal

Als belangenbehartiger regionaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in jouw regio. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties en instellingen binnen jouw regio. Je neemt deel aan relevante overleggen, waaronder het netwerk dementie binnen jouw regio en geeft hierin gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast ondersteun je de lokale belangenbehartigers. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. 

> Bekijk vacatures

Belangenbehartiger lokaal

Als belangenbehartiger lokaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties én instellingen in jouw gemeente. Je neemt deel aan relevante overleggen binnen jouw gemeente en geeft tijdens deze overleggen gevraagd én ongevraagd advies. 

> Bekijk vacatures

Meer informatie

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger bekijk dan de vacatures in jouw regio of neem contact met ons op via vrijwilligersvacature@alzheimer-nederland.nl. Weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan eerst de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!

Over de belangenbehartiger