Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Rol van de vrijwilliger

Als vrijwilliger van de DementieLijn bied je telefonisch een luisterend oor aan deze mensen. Dit begint met vertrouwen. Omdat je uit eigen ervaring put, voel je perfect aan wat er bij jouw gesprekspartner aan de andere kant van de lijn speelt en geef je passend advies en tips. Je bent bekend met de activiteiten van Alzheimer Nederland en de website dementie.nl, zodat je de persoon aan de andere kant van de lijn altijd kunt verwijzen naar de juiste informatie. Waar nodig kun je mensen ook naar een deskundige doorverwijzen.

Gesprekken kunnen zwaar en intensief zijn. Alzheimer Nederland geeft je hierin ondersteuning met (gespreks)training en intervisie bijeenkomsten.

Je kunt werken wanneer en waar je wilt! Een ‘dienst’ duurt 4 á 5 uur en je kan er een oppakken in de ochtend, middag of avond; wat jou het beste uitkomt. Je kunt ook gewoon vanuit huis werken, want je krijgt een telefoon van Alzheimer Nederland met headset.

Na vele jaren in de zorg gewerkt te hebben, kan ik me nu inzetten voor de DementieLijn. Ik ben blij dat mijn kennis en ervaring niet verloren gaan.

Meer informatie

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger bekijk dan de vacatures in jouw regio of neem contact met ons op via [email protected]. Weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan eerst de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!