Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

Bestuurslid voorlichting

Jouw primaire taak als bestuurslid voorlichting is ervoor te zorgen dat er bij jou in de regio zoveel mogelijk trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten over omgang met dementie worden georganiseerd. Je schrijft op dit vlak mee aan het jaarlijkse activiteitenplan. Hierdoor draag jij een belangrijke steen bij aan een dementievriendelijkere samenleving. Je coördineert de aanvragen voor voorlichting en trainingen en ondersteunt de voorlichters en trainers in jullie afdeling. 

> Bekijk vacatures

Voorlichter

Jouw taak als voorlichter is voorlichting geven aan diverse groepen toehoorders. Op basis van het beschikbare voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland stel je een voor de doelgroep passend programma voor. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. 

> Bekijk vacatures

Vrijwilliger adoptieproject

Als voorlichter adoptie project breng je verschillende generaties bij elkaar. Met leerlingen uit groep 7 en 8 ga je op bezoek bij ouderen met dementie. Je draagt bij aan het doorbreken van het taboe rondom dementie, doorbreekt het sociale isolement van mensen met dementie én leert kinderen de wereld van de medemens met dementie te begrijpen. Ter voorbereiding aan de bezoekjes verzorg je een gastles op school aan de kinderen.

> Bekijk vacatures

Meer informatie

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger bekijk dan de vacatures in jouw regio of neem contact met ons op via vrijwilligersvacature@alzheimer-nederland.nl. Weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan eerst de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!