Wat we doen

 

Dementie.nl

Dementie.nl is hét platform voor mantelzorgers en mensen met dementie. Bezoekers vinden hier tips en informatie over omgaan met dementie en kunnen in contact komen met lotgenoten en experts.

Ga naar dementie.nl

 

DementieLijn

De DementieLijn biedt een luisterend oor en advies bij het omgaan met dementie. De DementieLijn is gratis bereikbaar via 0800-5088, zeven dagen per week van 9.00 tot 23.00 uur.

Lees meer over de DementieLijn

 

Alzheimer Cafés

Bij een Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis ontmoet je lotgenoten in de buurt. Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kun je ervaringen uitwisselen.

Lees meer over Alzheimer Cafés

Onvergetelijke Kookclubs

Nieuw zijn onze Onvergetelijke Kookclubs. Daar kunnen mensen met dementie en hun mantelzorger, familielid of vriend samen koken en samen eten. Sinds oktober 2021 zijn de eerste kookclubs van start gegaan in restaurants, kantines en buurthuizen.

Lees meer over de kookclubs

Adoptieproject 'Jong adopteert Oud'

Het Adoptieproject is een unieke manier om mensen met dementie en kinderen samen te brengen. De kinderen leren de wereld van mensen met dementie kennen en begrijpen. De ouderen worden gestimuleerd tot gesprekken en het ondernemen van activiteiten. 

Lees meer over het adoptieproject

 

Wat we hebben bereikt

 

10.000 

berichten op het forum van dementie.nl

 

3650

vrijwilligers

 

250

Alzheimer Cafés verspreid over het hele land

 

Foke is mantelzorger voor haar man die dementie heeft

 

In het begin stelde ik zelf vragen op het forum van dementie.nl. Nu deel ik mijn ervaringen met anderen om hen te helpen. Ook heb ik hier een buddy-op-afstand gevonden. Heel waardevol.

Wat kun jij doen?

Alzheimer Nederland zoekt voortdurend vrijwilligers die op allerlei manieren ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld in het Alzheimer Café of bij de DementieLijn.

Bekijk de vacatures Lees meer