Wereld Alzheimer Dag 2017

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de week rondom deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. Wij moedigen alle initiatieven van harte aan. Daarom laten we op deze pagina zien wat er allemaal voor moois gebeurt. We nodigen u uit om u voor activiteiten aan te melden of zelf uw initiatief te delen met #1tegendementie, via Twitter of de Facebook pagina van Alzheimer Nederland. Uw bericht komt dan in het overzicht op deze pagina te staan. Samen zijn wij één tegen dementie! 

Bekijk de activiteiten in uw buurt

Een overzicht van prachtige initiatieven

museum klein.jpg

Tip 1

Rondleiding in 12 musea

Twaalf musea in Nederland organiseren rondom Wereld Alzheimer Dag voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers gratis rondleidingen vanwege het 20-jarig bestaan van de Alzheimer Cafés.

Meld u aan voor een rondleiding

rally klein_0.jpg

Tip 2

Autorally 

In Zuidoost Brabant vieren ze Wereld Alzheimer Dag met een autorally voor mensen met dementie. Iedereen die in het bezit is van een bijzondere auto kan iemand met dementie meenemen voor een tourrit door het Brabantse landschap.

Meld u aan voor de Autorally

fiets klein2.jpg

Tip 3

2bike4alzheimer

23 en 24 september organiseert Alzheimer Nederland 2bike4alzheimer: een estafettefietstocht van maar liefst 24 uur! De opbrengst van deze bijzondere tocht gaat in zijn geheel naar wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Ga naar 2Bike4Alzheimer

Tip 4: Alzheimer Centra

Naast de landelijke en regionale activiteiten, organiseren de vier Alzheimercentra ook allerlei activiteiten. Zo lanceert het VUmc het platform hersenonderzoek.nl waar deelnemers voor klinisch onderzoek naar dementie worden geworven. Het Alzheimer Centrum Limburg organiseert een bijeenkomst waar onderzoekers ingaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Het RadboudMc organiseert, samen met DementieNet, een inspirerend symposium op het gebied van dementiezorg en het Alzheimercentrum Zuidwest Nederland staat op deze dag in het ziekenhuis met een stand ‘Het brein’. Ook organiseert het Alzheimercentrum Zuidwest Nederland de Rotterdam Head First Race. 

 

Kijktip rondom Wereld Alzheimer Dag

Bekijk de kijktips

sokken klein.jpg

Tip 5

Alzheimer Socks

Kent u de Alzheimer Socks uit 2015 nog? Dit jaar zijn ze vernieuwd. De sokken, die de verwarring waarmee mensen met dementie te maken hebben symboliseren, zijn dit jaar ontworpen door het duo Spijkers & Spijkers. Vanaf 21 september zijn ze te koop.

Meer over de Alzheimer Socks

benefietconcert-demenz.jpg

Tip 6

Benefietconcert

Tijdens dit benefietconcert zingt Angela Groothuizen haar prachtige lied ‘Dwaal’. Prof. Dr. Erik Scherder vertelt tijdens een mini-college inspirerend over de positieve effecten van muziek op het brein. Demenz vindt plaats op zondagmiddag 24 september in Hilversum.

Bestel kaartjes

mama klein.jpg

Tip 7

Dag Mama

Muziektheaterstuk ‘Dag Mama’ (met lezing en workshop) gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is en de worsteling van haar dochter hoe daarmee om te gaan. Deze voorstelling vindt plaats op verschillende plekken in Nederland. O.a. in Tiel en Heinkenszand.

Bekijk alle voorstellingen

 

#1tegendementie op social media

Regio midden

Regio zuid

Staat uw initiatief er niet bij en wilt u deze graag delen? Mail het ons via communicatie@alzheimer-nederland.nl