Wereld Alzheimer Dag 2018

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema muzikale ontmoetingen. De afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren overal in het land mooie activiteiten om samen van te genieten. We nodigen u uit om u voor activiteiten aan te melden of zelf uw initiatief te delen met #samenopWAD, via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland. Uw bericht komt dan in het overzicht op deze pagina te staan.
Samen, op Wereld Alzheimer Dag!

Bekijk de activiteiten in uw buurt

Een overzicht van prachtige initiatieven

care-culturenew2.jpg

Tip 1

Care&Culture Koor

Van basisschoolkinderen tot verpleeghuisbewoners, iedereen mag deel uitmaken van het Care&Culture koor, waarin muzikale ontmoetingen en de dialoog centraal staan. Op 21 september is de slotpresentatie in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

Meer informatie

Willeke-Alberti-Wereld-alzheimer-dag.jpg

Tip 2

Optreden Willeke Alberti

Op 22 september organiseert afdeling Amstelland en Meerlanden een middag met een optreden van Willeke Alberti en introductie van Prof. Dr. Philip Scheltens. Vanaf 15.00 uur zijn mensen met dementie en mantelzorgers welkom in Schouwburg Amstelveen.

Meld u aan

Ma2.jpg

Tip 3

Ma - Eric Corton in Carré

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Speciale voorstelling Ma door Eric Corton op 24 september, inclusief voorprogramma met o.a. Hugo Borst.
 

Bestel kaartjes

2bike4alzheimer12.jpg

Tip 4: 2bike4alzheimer

22 en 23 september organiseert Alzheimer Nederland 2bike4alzheimer: een estafettefietstocht van maar liefst 24 uur! De opbrengst van deze bijzondere tocht gaat in zijn geheel naar wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Ga naar 2bike4alzheimer.nl

WAD Stedelijk .jpg

Tip 5

Onvergetelijk rondleiding

Ter ere van Wereld Alzheimer Dag organiseert het Stedelijk Museum Amsterdam op vrijdag 21 september 2018 gratis Onvergetelijk rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Meer over de rondleiding

 

Vergeet-mij-liedje2.jpg

Tip 6

Vergeet-mij-liedje 

Vijftig muzikale videoportretten van mensen met dementie. Samen met de familie kiest zangeres Kim Erkens een liedje met een bijzondere waarde voor diegene. Dat zingt ze 1 op 1 en neemt het op. Van 17 tot en met 23 september op station Utrecht Centraal.

Bekijk het programma

alzheimerfluisteren-expositie-500-smalst.jpg

Tip 7

Expositie AlzheimerFluisteren

Op 21 september vindt tussen 17.30 en 21.00 uur de opening van de expositie AlzheimerFluisteren met de eerste tien portretten plaats in FOAM in Amsterdam. De titel van de expositie is 'Zie wie ik aan het worden ben'. 

Meer over de expositie

Activiteiten Alzheimer Centra

De Alzheimer Centra hebben dit jaar weer mooie activiteiten op het programma staan. Alzheimercentrum Amsterdam organiseert een Alzheimer 10-daagse, met o.a. een symposium op 20 september met presentaties over wetenschappelijk onderzoek, een muzikaal intermezzo en een column van Jetske van der Schaar. Radboudumc organiseert de interactieve training "Ik zei toch geen soep", waarbij ze inzoomen op de onderliggende motieven in de communicatie van professionals en mensen met dementie. Alzheimer Centrum Limburg organiseert een dag vol lezingen over dementie met een speciale rondleiding in het Limburgs Museum. Het Erasmus MC organiseert dit jaar de zesde editie van de Rotterdam Head First Race.

 

wereld-alzheimerdag-2017-311x230.jpg

vergeet-mij-niet.jpg

Draagt u uw Vergeet-mij-nietje ook op Wereld Alzheimer Dag?

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag (21 september) een Vergeet-mij-nietje te dragen. Deel uw foto met Vergeet-mij-nietje via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD. Dan verschijnt uw bericht op deze pagina. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten! 

Kijk en luistertips

Dementie staat tijdens deze week op de agenda van verschillende tv- en radioprogramma’s. In dit overzicht houden we alle kijk- en luistertips voor je bij.

Bekijk het overzicht

#samenopWAD op social media

Regio midden

Regio zuid

Staat uw initiatief er niet bij en wilt u deze graag delen? Mail het ons via communicatie@alzheimer-nederland.nl