Wereld Alzheimer Dag 2019

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag met als thema samen bewegen. De afdelingen van Alzheimer Nederland organiseerden mooie activiteiten om samen van te genieten. Bekijk alle berichten die op social media verschenen in het overzicht op deze pagina.

> Bekijk de activiteiten in uw buurt

#samenopWAD op social media

Een overzicht van prachtige initiatieven

1. Estafetteloop van dorp tot dorp

Afdeling Zeist organiseert 21 september een estafetteloop van 32 km, van dorp naar dorp o.l.v. wethouder Hans Waaldijk. Om zo de dorpen in gemeente Utrechtse Heuvelrug in beweging te brengen om dementievriendelijk te worden.

> Meer informatie

2. Muziek uit 'die goeie ouwe tijd'

Afdeling Amstelland en Meerlanden nodigt u uit om op 22 september samen te luisteren, kijken en dansen op muziek. Wij doen dat in de Thamerkerk in Uithoorn, waar ook oude televisiebeelden op schermen worden getoond. 

> Meld u aan

3. Muziek en beweging

Op 18 september organiseren afdeling Zuidoost-Brabant en Muziekgebouw Eindhoven een onvergetelijke middag met muziek en beweging. Mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn welkom.

> Bekijk het programma

2bike4alzheimer

21 en 22 september organiseert Alzheimer Nederland 2bike4alzheimer: een estafettefietstocht van maar liefst 24 uur! De opbrengst van deze bijzondere tocht gaat in zijn geheel naar wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

> Ga naar 2bike4alzheimer.nl

5. Samen dansen

Afdeling Land van Cuijk en Gennep organiseert op 20 september een dansmiddag voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en belangstellenden in Cultureel centrum Myllesweerd.

> Meer lezen en aanmelden

6. Spellencircuit voor jong en oud

Op 18 september organiseert Alzheimer Café Midden Drenthe een spellencircuit voor jong en oud, in de sporthal Borkerkoel te Westerbork.

> Meer informatie

7. Wandelexcursies voor iedereen

Alzheimer Café regio Renkum organiseert op 21 september wandelexcursies in de prachtige groene omgeving van het Renkums Beekdal. De wandelroutes zijn voor iedereen goed toegankelijk.

> Meer lezen en aanmelden

 

wereld-alzheimerdag-2017-311x230.jpg

Activiteiten Alzheimer Centra

De Alzheimer Centra hebben dit jaar weer mooie activiteiten op het programma staan. Alzheimercentrum Amsterdam organiseert een Alzheimer 10-daagse, met o.a. Alzheimer Actueel op 19 september met presentaties over wetenschappelijk onderzoek en een preview van documentaire 'De jacht op de Alzheimerpil'. Radboudumc en Dementienet organiseren op 19 september het event 'Dementiezorg in de hoogste versnelling' over innovatie en vernieuwing in dementiezorg. Alzheimer Centrum Limburg organiseert een symposium op 16 september. Het Erasmus MC organiseert dit jaar samen met afdeling Rotterdam e.o. een publieksmiddag.

Draag uw Vergeet-mij-nietje op Wereld Alzheimer Dag

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag (21 september) een Vergeet-mij-nietje te dragen. Deel uw foto met Vergeet-mij-niet speldje, sleutelhanger of een van de zilveren hangertjes via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD. Dan verschijnt uw bericht op deze pagina. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten! Let op: als u nu nog een Vergeet-mij-nietje bestelt, heeft u dit na Wereld Alzheimer Dag in huis.  

> Bestel een Vergeet-mij-nietje

Kijk- en luistertips

Dementie staat tijdens deze week op de agenda van verschillende tv- en radioprogramma's. In dit overzicht houden we alle kijk- en luistertips voor je bij.

Bekijk het overzicht

Regio noord 

Regio midden

Regio zuid