Een overzicht van prachtige initiatieven

Online Alzheimer Café - LIVE

Op zondag 20 september organiseerde Alzheimer Nederland een landelijk, online Alzheimer Café – LIVE! Voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Het online Alzheimer Café werd gepresenteerd door Marit van Bohemen.

Kijk de uitzending terug

Documentaire WEI

Van 21 - 6 oktober kun je op verschillende momenten de Documentaire WEI bekijken in de Heerenstraattheater Wageningen. Wei is een film van Ruud Lenssen over zijn ouders, dementie en mantelzorg

Meer informatie

De dementiebril

Ervaar hoe iemand met dementie de werkelijkheid beleeft met de dementiebril. Deze bril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm en laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Afdeling Gooi en omstreken organiseert van 18 - 22 september verschillende mooie activiteiten ter ere van Wereld Alzheimer Dag.

Bekijk volledig programma

Kijk- en luistertips

Dementie staat tijdens op de agenda van verschillende tv- en radioprogramma's. Dit jaar beginnen de programma's al in de nazomer. In een overzicht houden we alle kijk- en luistertips voor je bij.

Kijktips voor de nazomer

 

Concert Willeke Alberti

Willeke Alberti Foundation organiseert op dinsdag 22 september a.s. in samenwerking met Afdeling Midden Kennemerland een speciaal concert in Openluchttheater Caprera, Bloemendaal.

Meer informatie

Expositie Alzheimer Fluisteren

Tijdens de Week van de Dementie (21-25 september) zijn er portretten van Alzheimer Fluisteren te bekijken in de etalages van winkels in het centrum van Putten.

Meer informatie

Muziek in het Park

In Harderwijk wordt met 'Muziek in het Park' aandacht gevraagd voor Wereld Alzheimer Dag. Op 23 september kun je genieten van o.a. zangeres Jazzy uit Harderwijk maar ook de Odense Jazzband uit Amsterdam.

Meer informatie

Draag je Vergeet-mij-nietje op Wereld Alzheimer Dag

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen. Deel jouw foto met Vergeet-mij-niet speldje, sleutelhanger of een van de zilveren hangertjes via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD. Dan verschijnt jouw bericht op deze pagina. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten!   

Bestel een Vergeet-mij-nietje

Activiteiten in de regio

Noord Nederland

Midden Nederland

Zuid Nederland

#samenopWAD op social media