Uitgelichte activiteiten

 

Samen op pad met de (duo)fiets!

Het thema van dit jaar inspireerde de vrijwilligers van het Alzheimer Café Overbetuwe om een mooie fietstocht te organiseren in Park Lingezegen. De fietstocht wordt begeleid en is in totaal ongeveer 10 kilometer lang. 

> Naar activiteit in Elst

 

Voetbalherinneringen ophalen met De Graafschap

Diverse activiteiten om voetbalherinneringen op te halen met oud spelers van De Graafschap. Ook zijn er gezelschaps- en laagdrempelige beweegspellen.

> Naar activiteit in Zutphen

 

Samen op Pad-Beurs

De Samen op Pad-beurs presenteert diverse organisaties, verenigingen en gezondheidsinstellingen die een bijdragen kunnen en willen leveren aan een dementievriendelijke Bergen op Zoom.

> Naar activiteit in Bergen op Zoom

Schilderij van de liefde

Zangeres Fay Claassen brengt samen met het Residentie Orkest de nieuwe single Schilderij van de Liefde uit. Dit zelfgeschreven nummer is een eerbetoon aan haar vader, Nijmeegse kunstenaar Ger van de Geer. Fay begeleid hem al ruim tien jaar liefdevol in zijn leven met dementie. Sinds 2019 verblijft hij in een verpleeghuis. 

Bekijk de videoclip

Fay Claassen met haar vader

 

Circus in de zorg

Een circusvoorstelling voor mensen met dementie en hun naasten die helemaal is afgestemd op hun belevingswereld. Een toegankelijke en onvergetelijke voorstelling voor jong en oud.

> Naar activiteit in Heemstede

 

Dans en muziek als hét medicijn bij dementie

Balletdanser Andrew Greenwood heeft een programma om op een bijzondere en plezierige manier met muziek en dans bewegen te bevorderen voor mensen met dementie. 

> Naar activiteit in De Bilt

 

Toneelvoorstelling met nabespreking

In deze voorstelling geven Corrie van Nieuwkerk & Ton van de Bildt (van theatergezelschap Vliegeren met tegenwind) een inkijkje hoe het leven van twee mensen verandert wanneer bij één van hen Alzheimer wordt geconstateerd.

> Naar activiteit in Bodegraven

Draag je Vergeet-mij-nietje op Wereld Alzheimer Dag

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen.  En je foto met Vergeet-mij-nietje te delen via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD. Dan verschijnt jouw bericht op deze pagina. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten! 

Let op: Je kunt nog een Vergeet-mij-niet-product bestellen, maar deze worden na Wereld Alzheimer Dag geleverd. De levertijd is ongeveer twee weken.

Bestel een Vergeet-mij-niet-product

Activiteiten in de regio

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

#samenopWAD op social media